Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Tarom și-a redus pierderile la jumătate în primul semestru din acest an

Tarom și-a redus pierderile la jumătate în primul semestru din acest an

Un articol de: - 01 Aug 2013, 11:25
Tarom și-a redus pierderile la jumătate în primul semestru din acest an Economic

Tarom a avut în primul semestru pierderi de 63 milioane lei, în scădere faţă de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumătate a anului trecut, a anunţat joi operatorul aerian naţional.

„Rezultatul financiar contabil pozitiv este în principal generat de îmbunătăţiri în aria comercială, ceea ce a dus la creşterea venitului obţinut aferent unui pasager. De asemenea, au fost făcute economii atât la cheltuielile de combustibil precum şi a altor costuri", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

În perioada analizată, compania a eficientizat programul de zbor şi a optimizat reţeaua de rute, astfel că gradul de încărcare a aeronavelor a urcat cu 3%. De asemenea, Tarom a înregistrat o creştere cu 1,4% a numărului de pasageri pe cursele regulate, transportând în total 974.984 pasageri.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, a declarat că rezultatele obţinute după numirea noului CA arată că guvernanţa corporativă introdusă prin programul de management privat este un succes.

Citeşte mai multe despre:   TAROM,   pierderi,   zboruri