Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Taxa de solidaritate, de neînțeles și pentru membrii guvernului. Marius Nica: Nu știu ce este cu această măsură

Taxa de solidaritate, de neînțeles și pentru membrii guvernului. Marius Nica: Nu știu ce este cu această măsură

Un articol de: - 21 Oct 2017, 15:16
Economic

Ionuț Mișa a "reușit" să explice în așa fel introducerea taxei de solidaritate de 2% încât nu doar populația nu a înțeles nimic din ea, dar nici miniștrii din guvern care au expertiză în domeniu. 

Noul ministru de la Fonduri Europene, Marius Nica, a afirmat că el nu a înțeles nimic despre nou taxa de solidaritate de 2% din pozițiile guvernului din care face parte.

"Nu, nu! E adevarat că în aceste două zile am fost zi și noapte aici la minister cu colegii. Anumite deadline-uri pe care le-am angajat față de Comisia Europeană, nu am stat să citesc eu, personal să mă documentez, dar din dezbaterile din mass-media și din pozițiile guvernamentale nu am înțeles decat că nu este o taxa în plus", a afirmat Marius Nica după ce a fost întreb de această taxă de solidaritate, scrie hotnews.ro.

Și nu este singurul ministru bulversat de comunicarea lui Ionuț Mișa. Ministrul pentru mediul de afaceri și IMM-uri, Ilan Laufer, a refuzat să explice măsura, invitând presa să ceară răspunsuri la Ministerul de Finanțe.

Discursul lui Ionuț Mișa pe acest subiect a reprezentat sursă de amuzament și pentru premierul Mihai Tudose care spus ironic că ministrul "vorbește finanțista" și "a greșit traducerea" când a vorbit în fața presei. (Detalii AICI)

Cu toate acestea, premierul ar fi trebuit să lămurească el ce este cu această nouă taxă și cu cine sau cu ce trebuie să fim solidari și să dăm bani în plus. În plus, premierul Mihai Tudose trebuie să își reamintească faptul că a declarat în urmă cu câteva luni că această măsură trebuie trecută la categoria "uitate" și să explice acum de ce guvernul și-a reamintit-o și o pune în cârca românilor.


 

Citeşte mai multe despre:   Ionuț Mișa,   Tudose,   solidaritate
 
 
 
Loading...