Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic EXCLUSIV ONLINE // CES retrimite la Finanțe ordonanţele privind taxa pe zahăr, creșterea accizei la țigări și reducerea numărului de secretari de stat pentru că NU aveau toate avizele ministeriale

EXCLUSIV ONLINE // CES retrimite la Finanțe ordonanţele privind taxa pe zahăr, creșterea accizei la țigări și reducerea numărului de secretari de stat pentru că NU aveau toate avizele ministeriale

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Aug 2019, 14:32
EXCLUSIV ONLINE // CES retrimite la Finanțe ordonanţele privind taxa pe zahăr, creșterea accizei la țigări și reducerea numărului de secretari de stat pentru că NU aveau toate avizele ministeriale Sursă foto: Facebook / Eugen Teodorovici Economic

EXCLUSIV ONLINE // Ordonanțele privind taxa pe zahăr, creșterea accizei la țigări sau diminuarea numărului de secretari de stat nu vor mai intrat pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de joi, 8 august.

Contactat de B1.ro, preşedintele Consiliului Economic şi Social, Iacob Baciu, a arătat că acestea au fost de pe ordinea de zi după ce proiectele au venit fără a avea avizele interministeriale, avize fără de care niciun proiect nu merge mai departe.

În schimb, ordonanţa privind rectificarea bugetară va merge mai departe şi va discutată în şedinţa de guvern de joi.

Această informaţie a fost confirmată şi de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

"Nu o să mai intre astăzi în ședința de Guvern. O să fie o discuție mai detaliată. Am văzut fel de fel de informații nejustiicate. Mă refer și la acciza pe tutun. Scrisoarea Comisiei Europene spune foarte clar că cel târziu 1 ianuarie 2020 este obligația de aplicare a acestei armonizări. Este o dorință de a duce în derizoriu, de a duce informații incorecte. O să comunicăm mai bine, mai clar, cu documente din partea Comisiei Europene", a declarat Eugen Teodorovici, pentru Hotnews.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat, la începutul acestei săptămâni, un proiect de Ordonanță prin care se introduce taxa pe zahăr și crește acciza la țigarete. De asemenea, acesta mai are și alte prevederi: blocarea posturilor în administrație și servicii de telefonie mobilă.

Reducerea numărului secretarilor de stat,  "Ordonanţa Haiduciei" (cum a fost caracterizată), prevede ca din 134 de secretari de stat, câţi are Guvernul în prezent, să rămână doar jumătate. (Detalii AICI)

În plus, Guvernul ia în calcul şi reglementarea numărului de posturi de conducere în aparatul central al statului, astfel încât în instituţii un procentaj de 12% dintre angajaţi să fie în posturi de conducere. De aceste măsuri vor fi scutite, din informaţiile B1.ro, instituţiile din învăţământ, sănătate sau poliţie.

În schimb, taxa pe zahăr se va aplica băuturilor răcoritoare cu conţinut ridicat de zahăr (cel puţin 5 grame de zahăr la 100 ml). În urma intrării în vigoare a acestor prevederi, băuturile care au între 5-8 grame de zahăr/ 100 ml vor fi taxate cu 0,8 lei pe litru. Iarr cele cu peste 8 grame de zahăr/ 100 ml vor suporta o taxă de 1 leu. (Detalii AICI)Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Guvernul Romaniei,   Ministerul Finantelor,   Iacob Baciu