Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Fost ministru al Comunicaţiilor avertizează privind un risc pentru securitatea națională: O vânzare a operațiunilor Telekom România către o companie din Rusia sau cu legături este de neacceptat

Fost ministru al Comunicaţiilor avertizează privind un risc pentru securitatea națională: O vânzare a operațiunilor Telekom România către o companie din Rusia sau cu legături este de neacceptat

Un articol de: Sebastian Pricop - 19 Iul 2019, 13:58
Fost ministru al Comunicaţiilor avertizează privind un risc pentru securitatea națională: O vânzare a operațiunilor Telekom România către o companie din Rusia sau cu legături este de neacceptat Economic

Marius Bostan, fost ministru al Comunicaţiilor membru în board-ul Telekom din partea statului, a avertizat că o vânzare rapidă, în "colţul mesei", a operațiunilor Telekom România nu protejează interesele acționarilor Deutsche Telekom, inclusiv ale statului român, iar o vânzare către o companie din Rusia sau cu legături cu Rusia este de neacceptat, fiind vorba de o infrastructură critică ce ține de siguranța și securitatea națională, arată profit.ro.

În piaţa de telecomunicaţii, există informaţii despre o ieşire a celor de la Telekom, printr-o vânzare care a atras atât interesul RCS și al Orange, dar și al unor entități legate de Rusia, respectiv compania rusă ER-Telecom, printre cei mai mari 10 jucători din industria de telecomunicații din Rusia, și Spas Rusev, unul dintre cei mai bogați, dar și controversați afaceriști bulgari, având strânse legături cu finanțatori ruși.

Conform unor surse apropiate discuţiilor, citate de news.ro, favorit ar fi Spas Rusev, un "oligarh de dreapta" suspectat de legături cu lumea interlopă bulgară.

"Cumpărătorul ar avea acces la date și informații secrete. O vânzare către Rusia sau către grupări legate de Rusia ar afecta în mod direct România", a arătat Marius Bostan, pentru B1.ro.

Acesta a detaliat şi pe Facebook pericolul pentru securitatea naţională pe care l-ar reprezenta pericolul vânzării către Rusia.

"Mă întreba cineva zilele trecute dacă influența rusească care pare să fie în spatele lui Spass Roussev a reușit să ajungă acolo sus la Bonn? E adevărat că Vâlcov a fost hotărâtor în această decizie de exit a germanilor și grecilor? Nu spun decât atât: Dacă Deutsche Telekom și OTE vând la ruși înseamnă că aceștia au mituit pe cineva acolo sus unde nu se avântă decât vulturii. Pentru ca tranzacția să fie acceptată de români ar trebui să fie prea mulți trădători la masă. Dacă dorința partenerilor din Telekom e să vândă la cozile de topor ale regimului Putin, atunci e momentul ca un Stat Român responsabil să fie pregătit să facă o contra-ofertă și să ceară sprijin direct de la Partenerul Strategic. Direct și nemijlocit! Eu am mare încredere că el va veni", a arătat Marius Bostan.


 

Citeşte mai multe despre:   Marius Bostan,   Telekom,   Rusia