Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Tensiuni între BNR și BĂNCI: Scopul lor este să dea credite companiilor, nu să stea pe garanţiile statului la Prima Casă

Tensiuni între BNR și BĂNCI: Scopul lor este să dea credite companiilor, nu să stea pe garanţiile statului la Prima Casă

Un articol de: - 24 Mai 2017, 15:40
Tensiuni între BNR și BĂNCI: Scopul lor este să dea credite companiilor, nu să stea pe garanţiile statului la Prima Casă Economic

Tensiuni între BNR și bancheri. Vicegurvenatorul Băncii Naționale a declarat că vinovați pentru căderea intermediarii financiare din România la unul din cele mai scăzute niveluri din Europa, numai 29 la sută din PIB, aparţine şi băncilor.

Voinea susține că bancherii nu fac îndeajuns pentru creşterea creditării companiilor, în condiţiile în care mai există spaţiu pentru acest lucru.

“Cel mai uşor lucru este să stai pe garantii statului la prima casa sau la titlurile de stat, dar scopul activităţii bancare este creditarea, profitul se face din volum nu din marjă”, a afirmat Voinea, potrivit ZF.

Reprezentantul BNR avertizează că preferinta pentru lichiditate incurajeaza consumul, dar scade investiţiile, ceea ce va afecta în final creşterea economică.

Pentru că băncile din România nu fac suficient pentru creşterea creditării, piaţa lor începe să fie luată de băncile din afară, care au ajuns sa dea creditele direct sau de IFN - uri. 

 

Citeşte mai multe despre:   BNR,   Prima Casa