Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Teodorovici, ULTIMUL ANUNȚ despre TRANSFERUL CONTRIBUȚIILOR: Ce se întâmplă cu VENITURILE românilor

Teodorovici, ULTIMUL ANUNȚ despre TRANSFERUL CONTRIBUȚIILOR: Ce se întâmplă cu VENITURILE românilor

Un articol de: - 25 Apr 2018, 16:16
Teodorovici, ULTIMUL ANUNȚ despre TRANSFERUL CONTRIBUȚIILOR: Ce se întâmplă cu VENITURILE românilor Economic

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a dezvăluit miercuri că transferul contribuțiilor va fi aplicat în așa fel încât salariaţii din sistemul public să nu piardă din venituri.

”Acolo unde se dovedeşte că nu a fost interpretarea greşită a legii şi că anumite prevederi din lege trebuie adaptate sau alte prevederi legale, acolo se va acţiona pentru ca oamenii să nu piardă”, a spus Teodorovici, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul Finanțelor a făcut aceste declarații în contextul în care a fost întrebat ce se întâmplă în cazul celor aproximativ 20 la sută dintre contractele de muncă al căror cuantum brut nu a fost modificat după aplicarea noii legislaţii în domeniul salarizării.

"Ca principiu, că pot spune cum a fost discuţia cu managerii de spitale, la fel se va acţiona şi pe alte zone. Acolo unde se dovedeşte că nu a fost interpretarea greşită a legii şi că anumite prevederi din lege trebuie adaptate sau alte prevederi legale, acolo se va acţiona în acest fel pentru ca oamenii să nu piardă” a spus ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte angajaţii din mediul privat ale căror salarii nu au crescut după aplicarea noilor prevederi legale, Teodorovidci  a spus că autorităţile nu pot interveni.

"Obligaţia de a respecta legea în vigoare astăzi există, aşa că toţi patronii trebuia să aplice legea existentă, adică OUG 79, dacă la asta facem referire”, a mai spus ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici