Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Termene limită de plată pentru impozitele și taxele locale aferente anului 2021

Termene limită de plată pentru impozitele și taxele locale aferente anului 2021

Un articol de: Andrei Vlad - 01 Mar 2021, 17:19
Termene limită de plată pentru impozitele și taxele locale aferente anului 2021 Economic

Plata taxelor și a impozitelor la început de an a fost, până de curând, o mare tradiție, în special în rândul vârstnicilor, care se înghesuiau la cozi, pentru a beneficia de o bonificație. Din fericire, toate datoriile către stat pot fi achitate online. 

Pentru a beneficia de reducere la impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijlocul de transport, plata cu anticipație poate fi efectuată până pe data de 31 martie, inclusiv, iar reducerea este de 10%.

Depunerea declarației unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, care este necesară în cazul PFA-urilor sau a persoanelor care realizează și alte tipuri de venituri (venituri din chirii, spre exemplu) trebuie făcută până pe 25 mai 2021. 

Depunerea declarațiilor anuale de impozit profit, venit, specific - inclusiv de plată a impozitelor bonificate – are ca dată-limită 25 iunie 2021, conform OUG 153/2020.   

 

 

Pașii pentru a face cont pe ghiseul.ro

 

Plățile online pot fi efectuate foarte simplu, cu ajutorul unui cont pe Ghișeul.ro.

Pasul 1. Intră pe site-ul www.ghiseul.ro. Pentru început, va trebui să-ţi faci un cont pe platformă. Optează pentru secţiunea „Vreau cont” şi dă click pe butonul „Continuă”.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Pasul 2. Ţi se va deschide o nouă pagină denumită „Solicitare date de acces”, care cuprinde trei secţiuni: Verificare CNP, Validare card şi Trimitere e-mail. Primul pas este verificarea CNP-ului. Pentru asta, va trebui să introduci codul numeric personal, iar apoi, pentru a fi verificat, apasă butonul „Trimitere cerere”.

Pasul 3. În aceeaşi pagină îţi vor apărea mai multe câmpuri goale, pe care trebuie, de asemenea, să le completezi cu numele şi prenumele, adresa de mail şi numărul tău de telefon. Ultimul câmp liber este destinat unui cod de securitate pe care trebuie să-l introduci în caseta destinată acestuia. Bifează căsuţa prin care accepţi să fii de acord cu procesarea datelor pe care le-ai oferit pentru a primi datele de acces în cadrul platformei ghiseul.ro. Apoi, apasă butonul „Trimite cerere”.

Pasul 4. Ţi se va deschide o nouă pagină – secţiunea Validare Card. În câmpul liber trebuie să introduci numărul cardului cu care vei efectua plăţile. Atenţie! Pentru obţinerea credenţialelor (user şi parolă), se va face o verificare a cardului tău. Titularul cardului trebuie să corespundă cu solicitantul datelor de acces. Cu alte cuvinte, nu poţi folosi decât un card care este pe numele tău. Acesta trebuie emis la una dintre următoarele bănci: BCR, Raiffeisen, UniCredit, BRD, AlphaBank, Patria Bank, CEC, Banca Transilvania, Banca Română de Credite şi Investiţii, Idea Bank, OTP, Veneto Bank, BNP Paribas Personal Finance (prin brandul comercial Cetelem), Piraeus. După ce ai introdus numărul cardului, apasă butonul „Aprobă”.

Pasul 5. Datele de acces în contul de pe platforma www.ghiseul.ro îţi vor fi trimise pe adresa de mail pe care ai furnizat-o. Verifică-ţi mesajele!

 

Citeşte mai multe despre:   taxe,   impozite,   bani,   Ghiseul.ro