Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Tnuva închide ferma din România, din cauza lipsei de profit

Tnuva închide ferma din România, din cauza lipsei de profit

Un articol de: - 07 Mar 2011, 14:31
Tnuva închide ferma din România, din cauza lipsei de profit Foto: dailybusiness.ro Economic

Producătorul israelian de lactate Tnuva a decis să închidă ferma pe care o deține în România, din motive financiare, potrivit reprezentanților companiei, citați de ynetnews.com.

Tnuva deținea 1.200 de vaci de lapte în România, care asigurau o cotă de 25% din producția firmei pe piața locală, însă conform directorului executiv, Arik Schor, compania deține resursele necesare pentru a suplini închiderea fabricii.

"Administrarea fermelor și creșterea bovinelor nu fac parte din afacerile de bază ale Tnuva, așa că ne-am pus întrebarea dacă este bine să investim în aceste activități. Ferma nu este profitabilă și a fost construită pentru a asigura aprovizionarea cu lapte, în condițiile în care în România există o lipsă în acest sens. Însă acest lucru nu mai este valabil la ora actuală", a declarat Schor, citat de ynetnews.com.

Sediul firmei se află la aproximativ 20 km de București, în apropiere de fabrica de lactate a companiei, a cărei construcție a necesitat investiții de 55 milioane de euro. Tnuva este prezentă pe piața românească din anul 2007, când a inaugurat fabrica de lângă București, compania deținând o cotă de piață de 7% în ceea ce privește sectorul de produse lactate, liderul fiind Danone, cu o cotă de 35%.

Citeşte mai multe despre:   lapte