Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Topul orașelor europene în care se găsește CEL MAI UȘOR un loc de muncă. Pe locul al doilea, o reședință de județ din România!

Topul orașelor europene în care se găsește CEL MAI UȘOR un loc de muncă. Pe locul al doilea, o reședință de județ din România!

Un articol de: - 03 Mar 2018, 11:28
Topul orașelor europene în care se găsește CEL MAI UȘOR un loc de muncă. Pe locul al doilea, o reședință de județ din România! Economic

Dacă vrei să pleci la muncă într-un loc mai prielnic, iată o listă cu cele mai rentabile oraşe europene, analizate şi date publicităţii vineri, de Eurostat, pe baza unui sondaj în rândul celor ce au căutat şi găsit un nou job.

Pe primul loc se află Praga (72%), capitala Cehiei iar pe locul doi al clasamentului european – surpriză! - se află Cluj-Napoca (67%)!

Pe următoarele locuri în clasamentul european se află München (62%) şi Bratislava (62%), arată datele preluate de Agerpres.

La polul opus, există 10 oraşe în Uniunea Europeană unde 8 din 10 respondenţi nu sunt de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă.

Cel mai mare procent de respondenţi care nu sunt de acord cu această afirmaţie sunt în Palermo (96%), Napoli (93%) şi Torino (85%), precum şi în regiunea Athina din jurul capitalei Greciei (85%) şi oraşul spaniol Málaga (85%).

Referitor la gradul de satisfacţie al locuitorilor din oraşele din UE faţă de locul lor de muncă, pe primul loc sunt locuitorii din Graz (al doilea oraş din Austria), unde în anul 2015 aproximativ 85% se declarau satisfăcuţi de locul lor de muncă, urmaţi de locuitorii din Viena (79%) şi cei din Copenhaga (78%).

La polul opus, cel mai scăzut nivel de satisfacţie faţă de locul de muncă se înregistra în oraşul industrial Miskolc din nord-estul Ungariei (44%), urmaţi de cei din Athina (45%) şi cei din Budapesta şi Piatra Neamţ, ambele cu un grad de satisfacţie de 49%. Eurostat subliniază că acestea sunt singurele oraşe din UE unde mai puţin de jumătate din populaţie se declară satisfăcută de locul de muncă actual.


 

Citeşte mai multe despre:   top oraşeâ,   top europa,   Stiri Cluj-Napoca