Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Tot mai trist: Schimbare MAJORĂ privind AJUTORUL DE DECES. Ce se va întâmpla de acum încolo...

Tot mai trist: Schimbare MAJORĂ privind AJUTORUL DE DECES. Ce se va întâmpla de acum încolo...

Un articol de: B1.ro - 14 Oct 2019, 10:41
Economic

Un proiect de Ordonanță de urgență elaborat de Guvern vine cu câteva modificări privind modul de acordare a ajutorului de deces, anunță DC News.

TRAGEDIE ÎN MUZICĂ! ADIO, RONA HARTNER! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

O primă modificare, avizată de Consiliul Economic și Social privește persoanele aflate în concediu de creștere a copilului de până la doi sau șapte ani (în cazul copilului cu handicap). Concret, ajutorul de deces se va acorda și în cazul decesului acestora sau al unui membru de familie, cu condiția ca persoana în cauză să fi fost asigurată înainte de a intra în concediu și raportul de muncă să fie suspendat.
DRAMĂ ÎN TEATRUL ROMÂNESC: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN URMĂ CU PUŢIN TIMP

A doua modificare vizează persoanele care, la data decesului, nu mai aveau calitatea de asigurat. Dacă, în ultimele trei luni anterioare decesului, persoana a fost asigurată măcar o zi, atunci ajutorul va fi acordat.

În sfârșit, mai există o prevedere care stabilește casa de pensii la care se cere ajutorul: competența teritorială revine casei teritoriale de pensii din raza de domiciliu a asiguratului/pensionarului decedat sau din raza de domiciliu a asiguratului/pensionarului care cere ajutorul de deces pentru membrul de familie.
IRINA LOGHIN ÎN STARE DE ŞOC! FUEGO A PĂŢIT-O! FANII SUNT DEVASTAŢI (GALERIE FOTO)

Sumele care se acordă, în 2019, ca ajutor de deces sunt de 5,163 de lei în cazul decesului asiguratului sau pensionarului și de 2.582 de lei în cazul decesului unui membru de familie (care nu trebuie neapărat să fi fost asigurat) al asiguratului sau al pensionarului.

 

 

 
Loading...