Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Un adevărat caz de trădare. România, hăcuită de liderii săi. A fost Alro, urmează gazul din Marea Neagră și Insula Mare a Brăilei

Un adevărat caz de trădare. România, hăcuită de liderii săi. A fost Alro, urmează gazul din Marea Neagră și Insula Mare a Brăilei

Un articol de: B1.ro - 04 Iul 2018, 12:41
Un adevărat caz de trădare. România, hăcuită de liderii săi. A fost Alro, urmează gazul din Marea Neagră și Insula Mare a Brăilei Economic

România a fost hăcuită după 1990 de liderii săi, care încă nu au fost puşi sub acuzare de trădare de ţară, dar vor fi, susține Sorin Pâslaru, într-un articol pentru ZF.

El dă exemplul Alro, o companie la care statul român a cedat controlul, în 2001, pentru 10 milioane de euro, deși valora 500 de milioane de euro, iar acum valorează 1 miliard de euro. Mișcarea nu se putea face fără acordul celor mai înalţi oficiali ai statului român.

Și aranjorii nu s-au oprit aici. În aceste zile, Insula Mare a Brăilei, perla agriculturii româneşti, este cedată unor arabi și nu există niciun fel de dezbatere și nimeni nu se întreabă dacă nu cumva astfel este pusă în joc siguranța alimentară a României.

”Astăzi, aceşti aranjori ai cedării activelor României pe nimic nu s-au oprit. Insula Mare a Brăilei, perla agriculturii româneşti, este cedată unor arabi şi nimeni nu se întreabă dacă siguranţa alimentară a României poate fi jucată de câţiva avocaţi în căutare de câştiguri rapide, care vor să plaseze cu orice preţ în mâinile statului Abu Dhabi contractul de concesiune a Agricost cu statul român, prin Administraţia Domeniilor Statului. Un contract absolut dezavantajos pe 20 de ani, cu o arendă de 340 de lei pe an pe hectar, la cel mai bun teren agricol din Europa, în condiţiile în care arenda medie în România pentru un teren agricol de clasa A este 1.300 de lei”, continuă Pâslaru.

Și urmează și gazul din Marea Neagră, pentru care chiar în aceste zile se stabileşte să meargă direct în Ungaria şi Austria: ”Este ca şi cum jumătate din locuinţele din România nu ar avea curent electric, dar ţara s-ar pregăti să exporte printr-un masiv cablu curentul său electric direct în ţările dezvoltate din Vest”.

”Alro, gazul din Marea Neagră, Insula Mare a Brăilei arată cum statele şi ţările ai căror lideri îşi vând ţara pe nimic în loc să o crească devin doar teritorii unde se exercită dreptul celui mai tare de a înhăţa”, notează Sorin Pâslaru, pentru ZF.
 

Citeşte mai multe despre:   Alro Slatina,   Insula Mare a Brailei,   Marea Neagra