Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Traian Băsescu: Am apreciat la Victor Ponta că nu a alterat programul de guvernare

Traian Băsescu: Am apreciat la Victor Ponta că nu a alterat programul de guvernare

Un articol de: - 29 Apr 2013, 20:31
Traian Băsescu: Am apreciat la Victor Ponta că nu a alterat programul de guvernare Economic

Președintele Traian Băsescu a afirmat, luni seară, că a apreciat un lucru la premierul Victor Ponta, anume că acesta nu a alterat programul de guvernare care a dus la restabilirea echilibrelor macroeconomice ale țării.

"Nimeni nu vrea să facă un rău cuiva, dar uite, Ponta a făcut un lucru pentru care l-am apreciat. S-a instalat în mai 2012, putea să strice tot programul de redresare dacă spunea eu aplic măsurile de care am tot vorbit. Faptul că nu a alterat programul de guvernare a fost o șansă dată acestui program care să arate dacă poate reuși sau nu. Și (acest program) a reușit", a spus Traian Basescu, la TVR 1.

Băsescu a adăugat că, inițial, FMI și UE au dorit o creștere a fiscalității, dar Guvernul nu a fost de acord, ținând cont de posibilitatea creșterii șomajului și scăderea producției.

"Când s-au luat măsurile de austeritate, pe 6 mai, FMI și UE veniseră cu alt mandat, să creștem fiscalitatea pe societăți, cota unică trebuia să ajungă la 20%.

Înainte de venirea lor, am analizat poziția noastră și răspunsul a fost nu. Concluzia a fost că dacă majorăm fiscalitatea, nu stimulăm deloc creșterea economică, dar vom crea toate condițiile pentru șomaj, scăderea producției industriale, etc", a mai spus șeful statului.

Citeşte mai multe despre:   premier,   Victor Ponta,   presedinte,   Traian Basescu,   program,   Guvern,   Traian Basescu