Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Traian Băsescu: Dacă nu ne asumam măsurile de austeritate, riscam să nu mai plătim pensii și salarii

Traian Băsescu: Dacă nu ne asumam măsurile de austeritate, riscam să nu mai plătim pensii și salarii

Un articol de: - 12 Iul 2012, 20:41
Traian Băsescu: Dacă nu ne asumam măsurile de austeritate, riscam să nu mai plătim pensii și salarii Foto: presidency.ro Economic

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că dacă România nu-și asuma măsurile de austeritate pe care le-a luat, atunci risca să intre în incapacitate de plată și nu mai poată acorda pensii și salarii.

"Dacă noi nu ne asumam aceste măsuri, rezultatul era intrarea în incapacitate de plată a bugetului de stat: să nu putem să plătim pensii și salarii", a spus Băsescu.

Acesta a arătat că a fost luată o măsură de solidaritate, decât concedierea a sute de mii de angajați într-un timp scurt, a fost preferată reducerea veniturilor, banii restanți urmând a fi recuperați pe viitor.

"Am ales o soluție de solidaritate, în loc să fie dați afară 250 de mii de oameni în 30 de zile, mai bine facem o reducere a veniturilor pe care să le recupereze în timp", a explicat șeful statului.

Băsescu a încheiat arătând că nu i-a fost ușor să anunțe aceste măsuri, dar că era dator față de poporul român să-l informeze că situația este una dificilă.

"Aveam obligația să le spun românilor că este greu. Să nu credeți că am dormit cu o noapte înainte. E greu să faci un astfel de anunț", a conchis Traian Băsescu.


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   salarii,   pensii,   criza,   masuri de austeritate