Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Traian Băsescu: ”Electorata” e un fals, n-aș fi crezut că BNR e implicată, dar e. Nici FMI nu fusese informat
Exclusiv

Traian Băsescu: ”Electorata” e un fals, n-aș fi crezut că BNR e implicată, dar e. Nici FMI nu fusese informat

Un articol de: - 11 Feb 2014, 21:54
Traian Băsescu: ”Electorata” e un fals, n-aș fi crezut că BNR e implicată, dar e. Nici FMI nu fusese informat Economic

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, în cadrul emisiunii ”Sub semnul întrebării” de pe B1 TV, că BNR ar fi fost implicată în ”electorată” și că FMI nu a fost informat despre această măsură decât după ce a fost decisă. Şeful statului a subliniat că nu va semna scrisoarea către FMI dacă nu se va elimina această "electorată".

”Nu mi-a venit să cred când Ponta i-a mulţumit lui Isărescu pentru colaborarea la "electorată", nu aş fi crezut că BNR ar fi implicată în această "electorată". Am verificat şi aşa e. Nu mai vreau să-l văd pe mierosul purtător de cuvânt al BNR cum spune că nici usturoi nu a mâncat şi nici gura nu-i miroase”, a afirmat președintele.

Traian Băsescu, despre acciza pe combustibil: Un abuz. Îi voi chema pe români să se apere în stradă (Detalii AICI)

Nici FMI nu fusese informat despre această "electorată" ci i-a pus-o în faţă cu o fermitate incredibilă. Instituţiile financiare ştiu că a fost implicată în aceste lucruri. Nu eu fac rău BNR-ului ci ei singuri şi-au făcut acest rău. Isărescu să iasă şi să spună dacă minte Ponta, dar vă spun eu că-i va fi greu. Banca Naţională trebuie să lămurească public acest episod. Electorata este un fals fiindcă oamenii vor plăti mai mult deoarece nu sunt luate în calcul şi dobânzile, iar termenul de rambursare se prelungeşte”, a explicat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: USD e o lovitură pentru PNL, dar USL nu se rupe (Detalii AICI)

”Sigur, sunt şi persoane care sunt în imposibilitatea de a-şi plăti ratele, trebuie să-i ajutăm, dar nu aşa. De ce să plătească românul simplu pentru cel care şi-a luat credit pentru o vacanţă exotică sau şi-a luat credit ca să-şi cumpere plasmă în fiecare cameră... Nu vorbim aici de credite sociale”, a continuat președintele.

Şi echipa Fondului a greşit acceptând această soluţie, şefa delegaţiei în România fiind fericită că s-a găsit această soluţie. Nu doamnă, va spun eu, preşedintele acestei ţări, că nu este deloc bine”, a mai spus Băsescu.

Dacă îmi apare în scrisoare această electorată, categoric refuz semnarea scrisorii. Vorbim de 900 mii oameni care au rate restante sau care au rate cu salariul sub 1.600 lei”, a susținut șeful statului.

Băsescu: „Electorata” e un fals. FMI nu a fost informat

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   BNR,   FMI