Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Traian Băsescu: Este nevoie de soluții rapide pentru recâștigarea piețelor din zona euro
Exclusiv

Traian Băsescu: Este nevoie de soluții rapide pentru recâștigarea piețelor din zona euro

Un articol de: - 07 Dec 2011, 19:28
Traian Băsescu: Este nevoie de soluții rapide pentru recâștigarea piețelor din zona euro Economic
Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la emisiunea "Actual B1" difuzată de B1 TV, că  este nevoie de soluții rapide pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane din zona euro și pentru recâștigarea încrederii piețelor din zona euro.

"Am prezentat ambele soluții și am spus foarte clar că ne trebuie o soluție foarte rapidă de recâștigarea a încrederii piețelor din zona euro", a explicat șeful statului.

Acesta a explicat că România dorește modificarea tratatelor UE, însă cum acest lucru este puțin probabil din cauza unei lipse de consens între cele 27 de state UE opțiunea Guvernului de la București este modificarea protocolului 12.

"România susține modificarea tratatului, nu doar a protocolului 12, dar acest proces necesită lucruri esențiale cum ar fi consensul celor 27 de state. Pentru că știu că este puțin probabil să avem acest consens, opțiunea pe care o susținem prioritar este să modificăm ceea ce nu necesită acordul Parlamentelor naționale", a spus Traian Băsescu.

De altfel, șeful statului a explicat că atunci când statele membre ale UE vor ajunge la un consens, atunci România va merge pe opțiunea de modificare a tratatului UE.

"Mergem pe opțiunea pentru modificarea protocolului 12, iar când se va ajunge la consens vom merge pe modificarea tratatului", a conchis Traian Băsescu.

Vezi AICI mai multe declarații făcute de Traian Băsescu vizavi de criza zonei euro.

Traian Băsescu, despre modificarea tratatelor UE
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Zona Euro,   Uniunea Europeana