Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Traian Băsescu: Liderii USL s-au întors nervoși din concediu. Le dau informații grave: șomajul este în creștere (VIDEO)

Traian Băsescu: Liderii USL s-au întors nervoși din concediu. Le dau informații grave: șomajul este în creștere (VIDEO)

Un articol de: - 26 Aug 2013, 18:43
Traian Băsescu: Liderii USL s-au întors nervoși din concediu. Le dau informații grave: șomajul este în creștere (VIDEO) Economic

Președintele Traian Băsescu a declarat luni, în cadrul unei declarații de presă, de la Palatul Cotroceni, că liderii USL s-au întors nervoși din concediu, apreciind că este un progres faptul că au reușit să dea o nominalizare pentru ministrul Transporturilor, după 45 de zile de la demisia lui Relu Fenechiu.

„Imediat ce s-au intors au reușit după 45 de zile să dea și o nominalziare pentru ministrul Transporturilor. Este un progres. Singurul lucru pe care îl constat este că s-au întors nervoși din concediu. Poate se calmează aflând care e situația țării, lucru care pe mine mă îngrijorează și pot să vă spun că în această vară am avut mai mult timp să merg în țară, să stau de vorbă cu oamenii. Dacă nu au timp să meargă în țară din cauza conducerii țării prin televiziuni, vreau să le dau câteva informații grave: șomajul este în creștere. Românii sunt tot mai mult preocupați de siguranța locului de muncă și tot mai mult se întreabă dacă își pierd sau nu locul de muncă , a spus președintele.

Șeful statului a arătat că șomajul este în continuă creștere, lucru care nu atrage atenția guvernului.

„Când acest guvern a preluat guvernarea, șomajul era de 6,7%. În luna iunie, șomajul ajunsese la 7,6 procente. Creșterea economică generată de exporturi nu înseamnă și creștere de locuri de muncă, iar acesta este un efect al imputării investițiilor din bugetul de stat. În iulie, am avut un plus de 29 de mii de șomeri. Cifra pentru iulie va fi undeva în jur de 8 procente. Nici în perioada de criză nu am avut un asemenea nivel al șomajului. Este un prag extrem de riscant și crearea de locuri de muncă este esențială. Relansarea investițiilor din bani europeni și din bani de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate majoră a guvernului”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu, către liderii USL: Șomajul este în creștere
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu