Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Traian Băsescu: Ponta nu poate modifica redevențele, ele sunt în lege, trebuie acordul a 44 de concesionari (VIDEO)

Traian Băsescu: Ponta nu poate modifica redevențele, ele sunt în lege, trebuie acordul a 44 de concesionari (VIDEO)

Un articol de: - 04 Dec 2014, 19:06
Traian Băsescu: Ponta nu poate modifica redevențele, ele sunt în lege, trebuie acordul a 44 de concesionari (VIDEO) Economic

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că redevenţele nu pot fi modificate, ele fiind calculate în funcţie de mărimea zăcământului şi după o metodologie extrem de complicată, dar a explicat că Ministerul de Finanţe ar fi putut modifica alte două taxe care expiră la 1 ianuarie 2015.

„Îl atenționez pe premier că nu poate modifica redevențele și trebuie să înțeleagă cum funcționează aceste mecanisme. Redevențele sunt stabilite de legea petrolului și gazelor plecând în principiu de la mărimea zăcământului, între 3 și 13,5%. Ca să modifici redevențe, trebuie să te adresezi tuturor celor 44 de concesionari de pe teritoriul României și trebuie să obții acordul tuturor”, a comentat președintele.
Şeful statului a mai spus că, pe de altă parte, Guvernul poate modifica alte două taxe.

"Mai sunt două taxe, una este suprataxa pentru gaze, generată de liberalizarea preţului la gaze pentru industrie şi a doua este taxa pentru resurse minerale. În mod normal aceste două taxe trebuie să dispară la 1 ianuarie 2015. Guvernul a explicat astăzi cum menţine redevenţele. Nu redevenţele le menţine, că astea sunt în lege, nu are cum să umble la ele fără acordul tuturor celor 44 de concesionari de perimetre. Dar poate umbla la aceste două taxe: suprataxa pentru gaze şi taxa pentru resurse minerale. Ele teoretic trebuie să dispară la 1 ianuarie. Guvernul le poate menţine numele şi să le mărească, pentru că taxele sunt problema Guvernului, se aplică tuturor, fără să fie nevoie să negocieze cu ei sau poate anula cele două taxe şi să instituie o altă taxă care să le înglobeze pe amândouă şi să mai pună şi ceva peste pentru a creşte veniturile bugetului", a explicat Băsescu.

Totodată, el a precizat că aceasta era treaba Ministerului de Finanţe.


Băsescu: Ponta nu poate modifica redevențeleCiteşte mai multe despre:   Traian Basescu,   taxe