Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Transgaz a depus în ultimul moment oferta de cumpărare a unei importante companii din Republica Moldova

Transgaz a depus în ultimul moment oferta de cumpărare a unei importante companii din Republica Moldova

Un articol de: - 28 Dec 2017, 18:36
Economic

Compania Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, a depus la Agenția Proprietății Publice (APP) de la Chișinău o ofertă în vederea participării la privatizarea Vestmoldtransgaz, operatorul moldovean al gazoductului Iași-Ungheni, potrivit unor surse din industrie citate de Profit.ro. Oferta a fost depusă chiar în ziua deadline-ului stabilit de autoritățile de peste Prut.

Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare pentru 180 de milioane de lei moldovenești (circa 41 milioane lei românești sau 9 milioane euro) și cu obligația realizării de investiții de 93 milioane euro în următorii doi ani, sumă echivalentă cu valoarea proiectului de extindere până la Chișinău a gazoductului Iași-Ungheni și de majorare a capacității de transport a acestuia.

 Analiștii economici apreciază că lansarea procesului de privatizare a Vestmoldtransgaz de către Guvernul moldovean are ca scop accelerarea lucrărilor de extindere a conductei Iași-Ungheni spre Chișinău, pentru ca aceasta să poată fi utilizată la un potențial mai mare.

Citeşte mai multe despre:   Transgaz,   privatizare