Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Transportul public, un lux: Cel mai scump abonament lunar, într-un oraș din România (VIDEO)

Transportul public, un lux: Cel mai scump abonament lunar, într-un oraș din România (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Iul 2016, 23:00
Transportul public, un lux: Cel mai scump abonament lunar, într-un oraș din România (VIDEO) Economic

Cel mai scump transport public din Europa de Est se află într-un oraș de provincie din România. Valoarea unui abonament lunar pe toate liniile pentru a călători cu acest transport de lux este de 174 de lei, arată B1 TV.

România surclasează capitalele din Europa de Est la cel mai scump transport public. Este vorba despre orașul Pitești, acolo unde abonamentul lunar este mai scump decât la Praga, Varșovia ori Bratislava! Mai exact, în Pitești, prețul unui abonament este de 174 lei. La Varșovia, capitala cu 1,71 milioane de locuitori ce are tramvaie, autobuze și metrou, abonamentul lunar pe toate liniile este de 110 de zloți, adică 112,8 lei.

Vești proaste pentru Nintendo! În ciuda popularității, profitul Pokemon Go este limitat

La Budapesta, abonamentul lunar pe orice mijloc public de transport este mai ieftin ca la Pitești: 9.500 forinți, adică 137,54 lei. Și în capitala Bulgariei, Sofia, abonamentul lunar costă doar 60 de leva, adică 138,31 lei, cu 36 de lei mai puțin decât la Pitești. Un alt exemplu este prețul abonamentului pentru transportul public din Bratislava, acolo unde prețul este echivalentul a doar 121,8 lei.

Deși este un oraș de provincie, la capitolul transport public, Piteștiul este cel mai scump și în comparație cu alte orașe mari din România. În Capitala, un abonament lunar pe toate liniile costă doar 80 lei la Bucureoti și… 174 lei la Pitești!

În Constanța, prețul unui abonament lunar pe doua linii este de 80 de lei, în timp ce piteștenii platesc 95 de lei, iar clujenii scot din buzunar pentru un abonament lunar suma de 155 de lei, comparativ cu piteștenii care platesc 174 de lei.

Citeşte mai multe despre:   pret