Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Tranzacția momentului pe piața auto: Omul de afaceri Gheorghe Dolofan vrea să preia Opel România

Tranzacția momentului pe piața auto: Omul de afaceri Gheorghe Dolofan vrea să preia Opel România

Un articol de: George Lupu - 13 Aug 2020, 17:16
Tranzacția momentului pe piața auto: Omul de afaceri Gheorghe Dolofan vrea să preia Opel România Foto: Pixabay Economic

Consiliul Concurenţei anunță că analizează tranzacţia prin care compania controlată de omul de afaceri român Gheorghe Dolofan, Trust Motors SRL, preia Opel Automotive R SRL Instituția a anunțat printr-un comunicat de presă că verifică dacă această tranzacție se desfășoară fără încălcarea legislației privind concurența.

 

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Opel România este preluată de Trust Motors

 

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Trust Motors SRL intenţionează să preia compania Opel Automotive R SRL. Trust Motors SRL, care face parte din grupul de firme deținut de domnul Gheorghe Dolofan, desfășoară activități de import și distribuție angro de vehicule noi și piese de schimb.

Opel Automotive R SRL, entitate înființată în scopul încheierii tranzacției preconizate, va prelua întreaga activitate desfășurată de OPEL pe piața din România, respectiv distribuția angro de vehicule noi marca Opel, precum și distribuția angro a pieselor de schimb pentru marca Opel și a pieselor de schimb pentru marca Chevrolet.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Trust Motors şi Opel România vor continua să îşi desfăşoare activitatea inde­pendent, până la primirea aprobărilor din partea autorităţilor locale, estimată în pe­rioada următoare. Odată finalizată pre­luarea, Trust Motors va integra businessul Opel în businessul său actual, cu sprijinul ambelor echipe.

Stabilit de ceva ani în Dubai, Dolofan face bani frumoşi în ţară din comerţ cu maşini, industria materialelor plastice, asigurări, IFN. Averea sa a fost estimară în urmă cu câțiva ani la 105-110 milioane de euro, sumă cu care a fost plasat pe locul 42.

Gheorghe Dolofan, patronul Eurial Invest şi Trust Motors, este unul dintre cei mai bogați români, potrivit revistei Capital.Și-a anulat nunta, după ce a aflat un lucru TERIBIL despre partenerul său. În toți cei șapte ani de relație i-a ASCUNS asta

Citeşte mai multe despre:   Opel