Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Tranzacție record a Cocor SA: Spațiu comercial din București, vândut cu 3,98 milioane de euro

Tranzacție record a Cocor SA: Spațiu comercial din București, vândut cu 3,98 milioane de euro

Un articol de: - 27 Aug 2012, 14:38
Tranzacție record a Cocor SA: Spațiu comercial din București, vândut cu 3,98 milioane de euro Foto: Stiripeblog.wordpress.com Economic
Cocor SA a încheiat o tranzacție record pentru un spațiu comercial situat pe Bulevardul Unirii. Astfel, compania în proprietatea căreia se află centrul comercial din centrul Capitalei a vândut un spațiu comercial de 196 mp cu 3,98 milioane de euro, ceea ce reprezintă 20.348,6 euro/mp, scrie Capital.ro.

Tranzacția face parte din strategia Adunării Generale a Acţionarilor (AGEA), care a decis, luna trecută, scoaterea la licitaţie a centrului comercial. Spațiul în cauză se afla în proprietatea Cocor din 1994.

Societatea intenționează să îşi achite în acest mod un credit contractat de la BCR în urmă cu patru ani. Valoarea acestuia era de 18 milioane de euro și a fost obținut pentru modernizarea centrului comercial Cocor. Instituţia bancară ameninţa Cocor SA cu executarea silită pentru acest credit.

“Negocierile au durat aproximativ două luni. Spaţiul comercial (...) are în continuare un potenţial mare de creştere”, a declarat, pentru sursa citată, Mirela Mihăilescu, directorul comercial al Cocor SA.

Cocor poartă negocieri și pentru vânzarea celorlalte spații comrciale de pe lista aprobată de acționari.

„Ne menţinem angajamentul de a vinde o parte din acestea pentru a continua procesul de reorganizare al centrului comercial Cocor, proces care include restructrarea mix-ului de chiriaşi şi dezvoltarea unei zone de entertainment”, a declarat Daniel Stoica, unul dintre acționari.

Potrivit celor mai noi reevaluări, Cocor SA deținea în Capitală, la 31 decembrie 2011, mai multe terenuri şi un magazin. Valoarea totală a acestora depășește 16.4 milioane de lei (aproximativ 3,6 milioane de euro). În plus, cele 8 clădiri din București ale companiei alături de spaţiul comercial din Iaşi au valoarea totală de peste 80,6 milioane de lei (aproximativ 18 milioane de euro).