Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Turiștii români, pe locul 11 într-un top al nopţilor de cazare petrecute la Viena

Turiștii români, pe locul 11 într-un top al nopţilor de cazare petrecute la Viena

Un articol de: - 21 Aug 2013, 20:00
Turiștii români, pe locul 11 într-un top al nopţilor de cazare petrecute la Viena Economic

Turiștii români au o slăbiciune pentru Austria, cheltuind în primele cinci luni ale lui 2013 peste 3,8 milioane de euro pentru cazare în hotelurile și pensiunile din Viena.

Această cifră clasează România pe locul 11 în lume într-un top al nopților de cazare petrecute în capitala austriacă, potrivit unui bilanț întocmit de Asociația Vieneză de Turism.

”Din ianuarie şi până în iunie a.c., au fost înregistrate din România 50.365 sosiri şi 103.823 nopţi de cazare. Aceasta înseamnă o scădere de 4,5%, respectiv 4,3% în comparaţie cu anul trecut. Pentru cazările în hotelurile şi pensiunile din Viena românii au cheltuit din ianuarie până în mai peste 3,8 milioane de euro. Chiar dacă nu se mai află în top 10, România a rămas o piaţă de interes pentru Asociaţia Vieneză de Turism„, se arată în comunicatul asociației, remis Agerpres.

Conform datelor din 2011, vizitatorii Vienei, inclusiv participanţii la congrese şi cei veniţi în interes de afaceri, cheltuiesc în medie 265,1 euro de persoană şi noapte de cazare, la sumă fiind luate în calcul costurile pentru cazare, mâncare, cumpărături, transport, intrări la muzee etc.

Și turiștii italieni, spanioli și olandezi au ajuns în număr mai mic în Viena în acest an. La polul opus se află Marea Britanie, care a înregistrat o creştere de 8% sau Rusia, cu o creştere de 14%.

Citeşte mai multe despre:   turism,   Viena,   romani,   turisti,   Italia,   Olanda,   Spania,   cheltuieli