Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ultima fabrică de ţigări din Austria se închide. Producţia se transferă în România sau Polonia

Ultima fabrică de ţigări din Austria se închide. Producţia se transferă în România sau Polonia

Un articol de: - 06 Mai 2011, 13:42
Ultima fabrică de ţigări din Austria se închide. Producţia se transferă în România sau Polonia Foto: freetobacco.info Economic

Ultima fabrică de ţigări din Austria se va închide la sfârşitul acestui an, iar producţia urmează să fie transferată în România sau Polonia, scrie Kurier.at, citat de HotNews. Japan Tobacco International a anunţat că cei 240 de angajaţi ai fabricii din Hainburg şi alţi 80 de la sediul administrativ din Viena vor fi concediaţi.

Compania din Austria va redistribui restul de 500 de angajaţi către activităţile de comerţ cu amănuntul, cercetare şi distribuţie.

Conducerea companiei a motivat decizia prin costurile ridicate şi declinul pieţei tutunului ca urmare a interzicerii fumatului şi a contrabandei. Mutarea producţiei în România sau Polonia ar mişcora costurile de producţie de patru ori faţă de fabrica din Hainburg.

Japan Tobacco International este compania internaţională de tutun, deţinută de Japan Tobacco, al treilea gigant al industriei, cu un procent de 11% din piaţa globală şi o capitalizare de piaţă de aproximativ 32 miliarde de dolari.

Citeşte mai multe despre:   Austria,   Polonia