Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Un român cheltuiește în medie 55 de euro pe an la Carrefour, de 14 ori mai mult decât un chinez

Un român cheltuiește în medie 55 de euro pe an la Carrefour, de 14 ori mai mult decât un chinez

Un articol de: - 29 Aug 2012, 14:22
Un român cheltuiește în medie 55 de euro pe an la Carrefour, de 14 ori mai mult decât un chinez Foto: agb.poly.asu.edu Economic
Posibila retragere a grupului Carrefour de pe piața din România, și nu numai, a fost intens mediatizată, în ciuda faptului că cele 80 de magazine de pe piața locală ale retailer-ului francez îi aduc venituri de peste un miliard euro.

Pe fondul zvonurilor privind retragerile Carefour din diferite țări, CEO-ul Georges Plassat a subliniat faptul că retailerul va rămâne pe piețele din Brazilia și China.

Analiștii se așteaptă însă la retragerea Carrefour din Polonia, România, Turcia, Malaezia și Taiwan, adică de pe piețele unde obține venituri anuale între 1 şi 3 miliarde euro.

De ce ar părăsi Carrefour România și nu China, se întreabă Ziarul Financiar, având în vedere că, la o populație de 1,3 miliarde, grupul obține de pe piața din China venituri de 5 miliarde euro.

Potrivit unor calcule ale ZF, asta înseamnă că fiecare chinez lasă anual patru euro în cele peste 200 de hipermarketuri Carrefour din China, în timp ce un român lasă de 14 ori mai mult, deoarece în România grupul francez are o cifră de afaceri de peste 1 miliard euro, iar populaţia este de 65 de ori mai mică.