Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Unde se muncește bine în străinătate: Află în ce țară sunt salariile cele mai mari

Unde se muncește bine în străinătate: Află în ce țară sunt salariile cele mai mari

Un articol de: B1 TV - 14 Aug 2013, 08:28
Unde se muncește bine în străinătate: Află în ce țară sunt salariile cele mai mari Economic

Salarii de peste 2000 de euro îi aşteaptă pe românii care vor să lucreze în străinătate. Asta dacă optează pentru posturile de muncitori în construcţii, asistenţi medicali sau îngrijitori de persoane vârstnice. Chiar şi aşa, toţi cei interesaţi de câştiguri salariale mai mari trebuie să se informeze bine înainte de a lua o decizie pentru că banii primiţi diferă de la ţară, la ţară.

Ospătarii şi bucătarii sunt recompensaţi cel mai bine în Marea Britanie şi Germania. Aceştia pot câştiga 1400 de euro, respectiv 1800 de euro pe lună, salariu net. La polul opus se află Grecia şi Cipru, unde angajatorul nu oferă mai mult de 800 de euro pe lună pentru ospătari.

Cei care preferă să îngrijească persoanele vârstnice trebuie să se orienteze tot spre Marea Britanie şi Germania unde pot primi în mână şi 2.300 de euro. În acest caz, Italia ar trebui evitată pentru că, acolo, salariile nu depăşesc 900 de euro pentru un post similar.

Franţa şi Germania ar putea lua locul Spaniei în topul preferinţelor pentru români, pentru că în cele două ţări muncitorii în construcţii se bucură de 2500 de euro lunar pentru serviciile prestate. Aceleaşi posturi sunt oferite şi în Norvegia sau Polonia dar salariile sunt ceva mai modeste, în jur de 1800 de euro. Asistenţii medicali o duc cel mai bine în Elveţia, unde câştigurile lunare ajung la 2.250 de euro iar tot în Italia salariul este mai modest şi se ridică la numai 1.700 de euro. În schimb, în Italia un şofer profesionist primeşte 2000 de euro, în timp ce în Franţa sau Germania acesta ar câştiga în jur de 1800 de euro. Dar în Germania agricultorii pot câştiga mai mult ca în alte ţări, precum Suedia, diferenţa fiind de aproximativ 500 de euro.

Citeşte mai multe despre:   strainatate,   locuri de munca,   salarii,   Germania,   Marea Britanie