Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale

Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale

Un articol de: - 01 Mai 2011, 11:51
Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale Foto: romanialibera.ro Economic

Invitat duminică la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de Pro TV, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, că au existat "atacuri serioase" asupra monedei naţionale, adică operaţiuni legale făcute de speculatori. Şeful SIE a declarat că instituţia acordă atenţie fenomenelor economice internaţionale care ar putea influenţa situaţia internă a României, în sensul că sunt urmărite previziuni monetare, variaţii de bursă, diferite tipuri de contracte, închegarea sau desfacerea unor monopoluri.

Întrebat dacă au existat încercări de a ataca leul din exterior, Ungureanu a confirmat, răspunzând: "Da".

"Daţi-mi voie să nu fiu precis cu data, vă pot confirma însă acest lucru: au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale", a declarat şeful SIE.

Referitor la cel care au atacat leul, Ungureanu a spus: "Bineînţeles, vorbim de speculatorii care au atacat şi alte monede naţionale în perioada pe care o descrieţi".

Şeful SIE a precizat că aceste atacuri sunt, de fapt, operaţiuni comerciale licite. Întrebat dacă ar considera ca fiind o operaţiune de succes informarea oferită de SIE către BNR legat de aceste atacuri, Ungureanu a răspuns că este una dintre sarcinile de care s-a achitat SIE.

Citeşte mai multe despre:   SIE,   Mihai Răzvan Ungureanu,   BNR