Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Unica miliardară a Africii și cea mai tânără femeie de afaceri de pe continent are o avere de 3 miliarde de dolari

Unica miliardară a Africii și cea mai tânără femeie de afaceri de pe continent are o avere de 3 miliarde de dolari

Un articol de: B1 TV - 13 Oct 2013, 14:18
Unica miliardară a Africii și cea mai tânără femeie de afaceri de pe continent are o avere de 3 miliarde de dolari Economic

Are 40 de ani şi este unica miliardară a Africii şi cea mai tânără femeie de afaceri de pe continent. Vorbim despre Isabel Dos Santos, fiica preşedintelui Angolei. Primul business l-a avut la 24 de ani cand a investit într-un restaurant. În timp făcut o avere de 3 miliarde de dolari într-o ţară în care se trăieşte cu 2 dolari pe zi.

Isabel Dos Santos a studiat ingineria la Londra şi a avut propria afacere la 24 de ani. Rapid, fata preşedintelui Angolei s-a implicat şi în industriile strategice din ţară, mai exact în bănci, ciment, diamante si telecom. Asta a făcut-o să devină cel mai influent om de afaceri din Angola.

Mai întâi, a pus mâna pe diamante, în condiţiile în care Angola este al patrulea cel mai mare producător din lume la acest capitol.  Au urmat apoi afacerile în industria cimentului, telecom și domeniul bancar.

La începutul anului, Isabel deţinea aproximativ 20 la sută din acţiunile unei bănci - una dintre cele mai mari de pe piața bancară din Portugalia.

De asemenea, deține și 25% din acțiunile unuia dintre cei mai mari operatori telecom din Angola.

A reușit să facă aceste investiții majore fie pentru că a preluat câte o parte din vreo companie ce dorea să facă afaceri în Angola, fie cu ajutorul tatălui său, care i-ar fi ușurat drumul în afaceri potrivit jurnaliștilor de la Forbes.

Fostul premier al Angolei a comentat modul în care Isabel a reuşit să strângă impresionanta avere la doar 40 de ani.

„Nu ai cum sa justitifici aceasta avere, care este afisata cu nerusinare. Nu exista nici cea mai mica indoiala ca tatal ei a fost cel care a generat-o”, a spus fostul premier, Marcolino Moco.

Angola este una din economiile cu cea rapidă creştere, însă oamenii trăiesc cu doar doi dolari pe zi.

O femeie a făcut o avere de 3 miliarde în Africa
Embed:
 

Citeşte mai multe despre:   afaceri