Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Unul din cinci români cu vârsta între 25 - 39 de ani este plecat din ţară

Unul din cinci români cu vârsta între 25 - 39 de ani este plecat din ţară

Un articol de: - 01 Mar 2018, 17:21
Economic

Unul din cinci tineri din România este plecat din țară pentru mai mult de un an, potrivit datelor Monitorului Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, informează Agerpres

"Emigraţia de lungă durată este măsurată ca diferenţa între populaţia cu domiciliul şi cea cu reşedinţa în România. Mai mult de 2,5 milioane din cetăţenii români cu domiciliul permanent în România sunt plecaţi din ţară pentru mai mult de un an. Numărul lor a crescut constant, îndeosebi după 2007. Dacă la nivel naţional fenomenul reprezintă 'numai' 12% din populaţie, la grupele de vârstă 25 - 39 de ani (perioada cea mai activă, atât din punctul de vedere al forţei de muncă, cât şi al fertilităţii) incidenţa este dublă: unul din cinci cetăţeni de această vârstă este plecat din ţară pentru mai mult de un an", se arată în raportul citat.

La nivelul anului 2017, ponderea persoanelor plecată din ţară, pe regiuni, este următoarea: 17,7% - Regiunea Nord-Est, 14,4% - Regiunea Sud-Est, 11,4% - Regiunea Centru, 10,9% - Regiunea Vest, 10% - Regiunea Sud-Vest Oltenia, 9,4% - Regiunea Nord-Vest, 8,9% - Regiunea Bucureşti-Ilfov, 7,4% - Regiunea Sud-Muntenia.

Datele citate mai arată că 15,9% dintre persoanele din mediul urban sunt plecate din țară, în timp ce în mediul rural ponderea este de 6,1%. 
 

Citeşte mai multe despre:   tineri,   plecat din țară,   Monitorului Social