Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Vânzările iPhone ar putea scădea pentru prima dată: Succesul generației 6 sau situația din China, printre motive (FOTO)

Vânzările iPhone ar putea scădea pentru prima dată: Succesul generației 6 sau situația din China, printre motive (FOTO)

Un articol de: - 26 Ian 2016, 19:14
Vânzările iPhone ar putea scădea pentru prima dată: Succesul generației 6 sau situația din China, printre motive (FOTO) Foto: mashable.com Economic

Anul fiscal care se încheie în septembrie ar putea fi primul în care vânzarile iPhone scad, potrivit estimărilor analiștilor. Scumpirea telefoanelor, succesul generației 6 sau situația din China sunt unele dintre motivele care s-ar putea afla la baza acestei scăderi.

Morgan Stanley estimează că se vor vinde 218 milioane unități în anul fiscal curent, informează statista.com.

Vânzările de iPhone au reprezentat  63% din cele de peste 230 miliarde dolari realizate de Apple în anul fiscal trecut. Analiștii estimează însă că începand cu primul trimestru din 2016 se vor
înregistra scăderi ale vânzărilor de iPhone.

Unul dintre motive ar fi acela că iPhone 6 a avut vânzări foarte bune care vor putea fi cu greu egelate de 6S și 6S Plus.

Un alt argument este reprezentat de fluctuațiile cursului de schimb, care au afectat compania care a scumpit telefoanele în multe dintre piețele sale de top. Astfel, față de un an în urmă, telefoanele sunt cu 28% mai scumpe în Japonia și cu 24% în Australia.

Și situația economică din China ar putea duce la scăderea vânzărilor Apple. În contextul în care creșterea economică a atins minimul ultimilor 25 de ani, apare întrebarea dacă va mai exista apetitul de cumpărare a unor telefoane premium.

De asemenea, este posibil ca vânzarile să scadă și pentru că smartphone-urile au atins un grad înalt de penetrare în piețele mature unde sunt puțini cei care nu au smartphone.

Pe de altă parte, se așteaptă ca lansarea iPhone 7 să schimbe tendința de scădere.


Foto: statista.com

Citeşte mai multe despre:   iPhone,   vanzari,   scadere,   China,   scumpire