Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic VÂRSTA DE PENSIONARE, schimbată OFICIAL: Toți românii sunt afectați! Vezi AICI când ieși acum la pensie la termen sau anticipat

VÂRSTA DE PENSIONARE, schimbată OFICIAL: Toți românii sunt afectați! Vezi AICI când ieși acum la pensie la termen sau anticipat

Un articol de: -
Economic

Vești bune pentru românii care nu mai au mult până la pensie. 
O nouă propunere legislativă vizează modificarea vârstei de pensionare iar. Iniţiativa presupune reducerea stagiului de cotizare şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani.

Astfel, Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a adoptat o propunere de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani.

“Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc) prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr. 263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Mai mult, iniţiativa vizează reducerea stagiului complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel putin 20 de ani în locurile de muncă respective.
De asemenea, de reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani beneficiază şi persoanele înscrise la pensie după anul 2011.
 

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor,   Legea Pensiilor
 
 
 
Loading...