Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Vârsta de pensionare e SCHIMBATĂ oficial: Panica mare printre milioane de PENSIONARI români!

Vârsta de pensionare e SCHIMBATĂ oficial: Panica mare printre milioane de PENSIONARI români!

Un articol de: B1.ro - 26 Mai 2019, 11:17
Vârsta de pensionare e SCHIMBATĂ oficial: Panica mare printre milioane de PENSIONARI români! Sursă foto: Pixabay / Gerd Altmann Economic

Guvernul României a pregătit o ordonanță prin care femeile să aibă posibilitatea de a se pensiona la 65 de ani, în prezent, ele având dreptul să lucreze până la 63 de ani.

S-A TERMINAT! IULIA VÂNTUR, ÎN LACRIMI! INCREDIBIL CE I-A FĂCUT SALMAN KHAN! FANII S-AU FRECAT LA OCHI CÂND AU VĂZUT IMAGINILE

Prin acest proiect, angajatorul va fi obligat să respecte decizia unei femei, în cazul în care aceasta va dori să muncească încă doi ani peste vârsta standard de pensionare, scrie Antena1.

APARIȚIE MACABRĂ LA CASA STELEI POPESCU! FIICA SA E ÎNGROZITĂ! ASTA E PREA DE TOT

Modificarea are loc după ce Curtea Constituțională a decis că femeile trebuie să aibă şansa de a lucra până la 65 de ani, în cazul în care vor acest lucru.

BOMBA BOMBELOR: CRISTIAN POMOHACI, CUPLAT CU UN POLIȚIST! TOTUL A FOST DEZVĂLUIT CHIAR ÎN SALA DE JUDECATĂ

Astfel, niciun angajator nu poate întrerupe contractul, dacă se doreşte continuarea activităţii după vârsta standard de pensionare.

"c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacităţii de muncă în cazul invalidităţii de gradul I sau II" se arată în proiectul de OUG.

"Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul angajatei de a continua activitatea în condiţiile prevăzute la lit.c) teza întâi (citat mai sus - n.red.)", mai prevede proiectul.