Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Vârsta de pensionare, schimbată în România: Lista cu noile criterii! Află de aici noua dată la care ieși la pensie!

Vârsta de pensionare, schimbată în România: Lista cu noile criterii! Află de aici noua dată la care ieși la pensie!

Un articol de: B1.ro - 16 Sep 2018, 11:15
Economic

Noua lege a pensiilor vine cu schimbări majore, una dintre acestea fiind reducerea vârstei de pensionare pentru mai multe categorii salariați. Astfel, o parte dintre vor putea ieşi de acum la pensie chiar și cu 12 ani mai devreme.

Vizați de aceste modificări sunt cei care își desfășoară activitatea în condiții grele. Astfel, ei vor primi o reducere de un an pentru fiecare doi ani munciți. Cei care lucrează 24 de ani se pot pensiona, așadar, cu 12 ani mai devreme. În acest caz, vârsta minimă va fi de 53 de ani pentru bărbați și de 51 de ani pentru femei, potrivit proiectului publicat de Ministerul Muncii

Pe lângă cei care fac muncă grea, precum minerii, siderurgiștii, scafandrii, etc, favorizați sunt și cei din zona artistică, precum balerinii, dansatorii, acrobaţii, jonglerii, clovnii, călăreții de circ, dresorii de animale sălbatice, soliştii vocali de operă și de operetă, instrumentiştii la instrumente de suflat și cascadorii. 
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Muncii
 
 
 
Loading...