Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Vârsta de pensionare, schimbată oficial: Documentul de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt cele mai afectate...

Vârsta de pensionare, schimbată oficial: Documentul de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt cele mai afectate...

Un articol de: B1.ro - 13 Iun 2019, 07:25
Sursă foto: Pixabay / Gerd Altmann Economic

Condițiile de pensionare se schimbă începând cu 1 septembrie 2021, în sensul că stagiul minim de cotizare va fi de 15 ani însă acesta nu conține stagiile asimilate, iar ca urmare stagiul minim și obligatoriu pentru a accesa o formă de pensionare va trebui să fie realizat prin contribuție efectivă, potrivit pensiata.ro.

DOLIU ÎN TELEVIZIUNE! VEDETA S-A SINUCIS! I-AU GĂSIT CORPUL FĂRĂ VIAȚĂ! IMAGINI GREU DE PRIVIT

În plus, femeile care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii, până cel puțin la varsta de 16 ani, vor avea o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani pentru primii 3 copii ( 6ani) la care se adaugă câte 1 an pentru ceilalți copii, desigur condiția de vârstă (16 ani) trebuie îndeplinită și ca mama să aibă realizat minim 15 ani de stagiu contributiv la data solicitării pensiei. Această reducere de vârstă nu se cumulează alte reduceri prevăzute în lege (grupe superioare sau pensionare anticipată).

PROFEȚIA ANULUI: CARMEN HARRA DEZVĂLUIE CINE VA FI VIITORUL PREȘEDINTE AL ȚĂRII! NIMENI NU S-AR FI GÂNDIT LA... (GALERIE FOTO)

Totodată, Guvernul României a modificat vârsta standard de pensionare, doar la cererea femeilor, până la maxim 65 de ani (67 de ani în mediul sanitar).

SCANDAL LA MORMÂNTUL LUI RĂZVAN CIOBANU! IULIA ALBU S-A PĂRUIT CU CĂTĂLIN BOTEZATU! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

 
 
 
Loading...