Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Vasile Dîncu: Din 2017 se va trece la renovarea a patru stadioane pentru EURO 2020

Vasile Dîncu: Din 2017 se va trece la renovarea a patru stadioane pentru EURO 2020

Un articol de: - 27 Iul 2016, 17:38
Vasile Dîncu: Din 2017 se va trece la renovarea a patru stadioane pentru EURO 2020 Economic

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că, odată cu anul 2017, se va demara renovarea stadioanelor care urmează să fie folosite pentru antrenamentele echipelor la EURO 2020, potrivit agerpres.ro.

"În ceea ce privește stadioanele, au avut loc întâlniri între specialiștii de la Compania Națională de Investiții, de la Federația Română de Fotbal și reprezentanți ai celor 4 cluburi. Există deja teme de proiectare care să respecte cerințele UEFA. Acestea sunt date în lucru și se lucrează în acest moment la documentul pe care să-l aducem în ședința de Guvern privind studiile de fezabilitate. Deci, vom avea studiile de fezabilitate în această toamnă și începând de la anul se va trece la faza de reconstrucție a celor 4 stadioane", a explicat Dîncu, în contextul unei ședințe de Guvern.

Potrivit declarațiilor acestuia, detaliile referitoare la infrastructură vor fi finalizate până în 2019, "în ritmul pe care l-a stabilit Guvernul trecut".

"Am văzut în ultima vreme la televiziune reprezentanții unor cluburi care așteaptă să li se facă foarte repede. Ei lucrează în sistem de fotbal profesionist, dar vor ca statul să le rezolve stadioanele. E adevărat că există în strategia...atunci când s-a licitat pentru organizarea Campionatului European a fost și este în obligația statului român să punem la dispoziție pentru antrenament 4 stadioane funcționale în acele condiții pe care în acel moment UEFA le-a stabilit foarte clar. Asta înseamnă că noi avem o HG încă de atunci pentru ca patru stadioane să intre în renovare. Sigur că o să încercăm să facem o renovare cât mai completă pentru că, practic, ar trebui să reconstruim 3 din cele 4 stadioane să le dăm o formă cât de cât funcțională. Este vorba de Steaua, Dinamo, Rapid și Complexul de Rugby din București, Tineretului", a adăugat vicepremierul.

 

Citeşte mai multe despre:   2017