Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Venituri record pentru fermierii americani, deși culturile au fost devastate de secetă

Venituri record pentru fermierii americani, deși culturile au fost devastate de secetă

Un articol de: - 30 Aug 2012, 13:40
Venituri record pentru fermierii americani, deși culturile au fost devastate de secetă Foto: Wvoutpost.com Economic

Fermierii americani vor obține, anul acesta, venituri record în ciuda celei mai grave secete din ultima jumătate a secolului, deoarece pierderile înregistrate de recolte sunt compensate prin preţurile ridicate ale cerealelor, alături de despăgubirile obținute de la stat, relatează Financial Times.

Venitul net al fermierilor va ajunge la 122 miliarde dolari în 2012, cel mai mare profit nominal și al doilea cel mai mare după ajustarea inflației din 1973, a anunțat Departamentul American al Agriculturii.

Vara fierbinte a acestui an care a generat seceta a înrăutățit dramatic prognoza pentru recoltele de porumb și soia din 2012, aducând prețurile pentru aceste legume la un nivel record. Fermele din statele nordice, precum Dakota de Nord, care nu au avut parte de condiții meteo nefavorabile, vor câștiga anul acesta cu 39% mai mult, a precizat departamentul american.

”Avem o situație în care creșterea prețurilor contrabalansează reducerea cantității produse și vândute pe parcursul anului”, a declarat Mitch Morehart, un economist al USDA.

O mare parte a fermierilor din zonele afectate de secetă și-au abandonat recoltele și își vor acoperi pierderile cerând despăgubiri. ”Compensațiile vor atenua impactul recoltelor slabe asociate cu seceta”, potrivit prognozei Departamentului American al Agriculturii.

Economiști din cadrul Universității Illinois au estimat că aceste compensații vor ajunge la 30 de miliarde dolari anul acesta. Din acești bani, guvernul american va suporta aproximativ 14 miliarde.

Departamentul American al Agriculturii a mai precizat că statul va acorda fermierilor subvenții de 11,1 miliarde dolari, o creștere de 6,3 miliarde față de anul trecut.

Citeşte mai multe despre:   despăgubiri,   pierderi