Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ANCOM: Veniturile totale din comunicații, în ușoară creștere în prima jumătatea a acestui an

ANCOM: Veniturile totale din comunicații, în ușoară creștere în prima jumătatea a acestui an

Un articol de: B1.ro - 13 Dec 2019, 17:25
Foto: sts.ro Economic

Piața comunicațiilor a atins în prima jumătate a acestui nivelul de 8,07 miliarde de lei, de la 7,76 miliarde de lei în intervalul ianuarie - iunie 2018, potrivit datelor autorității de reglementare în comunicații (ANCOM), pe fondul avansului serviciilor de internet și retransmisii programe televiziune, în detrimentul telefoniei, care continuă însă să aibă cea mai mare contribuție la realizarea veniturilor.

„Piața din România se menține la 8,1 miliarde de lei venituri în primul semestru al anului, fiind înregistrate creșteri pe seama serviciilor de internet și retransmisii programe televiziune, în detrimentul telefoniei, care continuă însă să aibă cea mai mare contribuție la realizarea veniturilor. Premiera în telefonia mobilă este că, pe segmentul persoanelor fizice, numărul cartelelor cu abonament l-a depășit pe cel al cartelelor preplătite”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, potrivit unui comunicat de presă.

Veniturile pieței de servicii de comunicații Veniturile generate de furnizarea serviciilor de comunicații au fost de 8,07 miliarde de lei în primul semestru al acestui an. Veniturile din furnizarea serviciilor de internet fix și mobil au crescut în primele șase luni ale anului 2019 cu peste 4% și au ajuns să reprezinte 31% din total. Cu toate că înregistrează ușoare scăderi, veniturile din furnizarea serviciilor de telefonie mobilă continuă să dețină cea mai mare pondere în venituri, de 39%, în timp ce veniturile din telefonia fixă reprezintă 9%. 

Veniturile din retransmisii TV sunt în creștere cu peste 5%, ajungând să contribuie cu 14% la valoarea pieței. 

Astfel, venitul mediu lunar obținut din furnizarea de rețele și servicii de comunicații electronice a fost de 69,3 lei per locuitor. În funcție de veniturile obținute din furnizarea de rețele și servicii de comunicații electronice în prima jumătate a acestui an, primii trei sunt Orange cu 26%, Grupul Telekom cu 24% și Vodafone cu 21%, ceilalți furnizori cumulând 29% din piață.

În prima jumătate a acestui an, erau 22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă (-1,6%), dintre care 9,7 milioane erau persoane fizice pe bază de abonament, 3 milioane erau persoane juridice pe bază de abonament și 9,5 milioane (-4,5%) utilizatori pe bază de cartele preplătite active.

 

Citeşte mai multe despre:   ANCOM
 
Loading...