Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic VESTE BUNĂ pentru salariați! Valoarea tichetelor de masă VA CREȘTE! Detalii de ULTIM MOMENT

VESTE BUNĂ pentru salariați! Valoarea tichetelor de masă VA CREȘTE! Detalii de ULTIM MOMENT

Un articol de: - 03 Mar 2018, 17:43
VESTE BUNĂ pentru salariați! Valoarea tichetelor de masă VA CREȘTE! Detalii de ULTIM MOMENT Economic

Angajatorul poate opta acum pentru tichete în valoare de 15,09 lei, iar în cursul anului acesta un bon de masă va ajunge să valoreze 20 de lei.

Specialiștii semnalează că acest sistem de acordare a bonurilor de masă arată de fapt cât de mici sunt salariile românilor.

„Salariul ar trebui să fie îndestulător pentru toate cheltuielile angajatului și să nu mai fie nevoie de suplimentarea lui cu tichete de masă”, a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România.

În 2018, bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masă, întrucât acordarea acestora a fost abrogată, potrivit noii legi a salarizării bugetare, scrie stirilekanald.ro.

Articolul 18 din legea salarizării este cel care reglementează indemnizația de hrană. Acesta prevede că ordonatorii de credite să acorde "indemnizații de hrană anuale la nivelul a două salarii de baza minime brute pe țară garantate în plata, cu excepția personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată".