Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Veste îngrijorătoare pentru români. Tehnocrații ar putea crește facturile la gaze de la 1 iulie (VIDEO)

Veste îngrijorătoare pentru români. Tehnocrații ar putea crește facturile la gaze de la 1 iulie (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Iun 2016, 15:31
foto: ziaruldeiasi.ro Economic

Preţul la gaze ar putea creşte de la 1 iulie. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei Petru Lificiu, susţine că tarifele ar putea fi adaptate la rata inflaţiei, arată B1 TV.

"Preţul gazelor livrate populaţiei, care în general se decide la începutul fiecărui trimestru, nu a fost stabilit încă, dar este posibil să fie indexat cu inflaţia de la 1 iulie.(...) În acest moment, reevaluăm datele transmise de operatori. Cererile lor sunt justificate parţial. Solicitările acestora sunt însă foarte mari", a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei Petru Lificiu.

Concret, românii ar putea avea o surpriză neplăcută de la începutul lunii viitoare. Dacă tarifele la gaze ar putea fi adaptate la rata inflaţiei, oamenii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar mai mulţi bani pentru factura la gaze. Precizarea şefului ANRE  a fost aspru criticată de specialiştii în energie.

Tehnocrații ar putea crește facturile la gaze de la 1 iulie

"Cum aș putea să văd eu un astfel de gest, decât ca o dovadă de incompetență guvernamentală. Dacă domnul Cioloș nu s-a gândit niciodată că energia se conduce după niște reguli speciale și că îi trebuie un consilier de stat pentru energie, că fiind cel mai competent om în materie sigur că putem avem surprize de genul acesta.  Deci o administrație proastă este o administrație scumpă. Dacă noi ne aranjăm și bugetul nostru din bucătărie, în condiții proaste și pe noi o să ne coste foarte mult propriul nostru buget, darăminte un buget național care reclamă niște competențe care depășesc ordinul unui agricultor care, ca premier, are doar bunăvoință. Capacitate și competență nu prea", a explicat Tudor Popescu, specialist în energie.

GDF SUEZ Energy România, unul din cei mai importanţi furnizori de gaze din România a cerut ANRE majorarea preţului gazelor livrate populaţiei cu 20%, de la 1 iulie, după cum a precizat directorul general al companiei, David Yvonnick.

Pe parcursul anului trecut, ANRE a decis ieftinirea gazelor pentru consumatori de două ori: la 1 mai 2009, ANRE a redus preţul cu 3% la factura finală de gaze, iar de la 1 iulie, cu 5%.

 

Citeşte mai multe despre:   tehnocrati,   gaze
 
Loading...