Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Vești bune: Românii pot lua 35.000 de lei GRATIS de la stat să își cumpere o MAȘINĂ

Vești bune: Românii pot lua 35.000 de lei GRATIS de la stat să își cumpere o MAȘINĂ

Un articol de: B1.ro - 20 Ian 2020, 16:43
Economic

Pe 24 decembrie, a fost înregistrată la Senat propunerea legislativă privind Programul "Un autoturism pentru fiecare familie" care prevede un ajutor de nerambursabil, în valoarea de 35.000 de lei, pentru familiile care vor să-şi achiziţioneze o maşină nouă.

DESPĂRȚIREA MOMENTULUI ÎN SHOWBIZ! ADIO, TEO TRANDAFIR! VESTEA A CĂZUT CA UN TRĂSNET (GALERIE FOTO)

Proiectul de lege prevede ca programul să intre în vigoare de la 1 iulie 2020, scrie Ziarul Financiar.

MEGA VEDETĂ DIN ROMÂNIA, DEZBRĂCATĂ COMPLET: ȘI-A MÂNGÂIAT ZONELE INTIME ȘI A INTRAT ÎN... (GALERIE FOTO NECENZURATĂ)

Propunerea legislativă, nr B602/2019, privind Programul "Un autoturism pentru fiecare familie", prevede un ajutor de 35.000 de lei nerambursabili pentru un autoturism nou cu şapte locuri, conform proiectului depus la Senat.

Semnatarii inițiativei – parlamentari ai UDMR - spun că trebuie adoptate măsuri în vederea stimulării natalității pentru stoparea crizei demografice din România, dar și a stimulării achiziționării autovehiculelor noi, puțin poluante, cu cel puțin șapte locuri - acesta fiind rolul programului "Un autoturism pentru fiecare familie".

ŞOC ŞI GROAZĂ ÎN ROMÂNIA! CARMEN HARRA, PREVIZIUNE DE COŞMAR PENTRU ANUL 2020! SFÂRȘITUL E APROAPE, FRAȚILOR

Potrivit expunerii de motive, această sumă reprezintă aproximativ 25-30% din prețul de cumpărare al unui astfel de model. Banii ar urma să se acorde pentru achiziția unui autovehicul nou, cu cel puțin șapte locuri și clasă de poluare Euro 5 sau Euro 6.

"Luând în considerare că pretul unui astfel de autovehicul este unul destul de ridicat, finanțarea acordată de maxim. 35.000 lei de către stat vine în ajutorul a numeroase familii, creând astfel nu doar confort ci și accesibilitate", se mai arată în expunerea de motive.

Cu toate acestea, cel mai ieftin autovehicul nou cu 7 locuri disponibil pe piața din România costă aproximativ 14.000 de euro (TVA inclusă), deci ajutorul ar acoperi jumătate din prețul de vânzare.

S-A TERMINAT! NE-A PĂRĂSIT VIOREL! ANUNŢUL A ŞOCAT ROMÂNIA: „VIO A PLECAT AZI DIMINEAȚĂ”!

Pentru a obține finanțarea, beneficiarul ar trebui să fie cetățean român, cu domiciliul în România, care la data solicitării ajutorului are în întreținere/îngrijire 3 sau mai mulți copii.

Autoturismul cumpărat trebuie achiziționat de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelro.

Totodată, beneficiarul nu trebuie să înregistreze obligații de plată restante la buget și să nu aibă datorii la plata creditelor bancare.


 

 
Loading...