Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Veşti TERIBILE în pragul iernii: Impozite MAI MARI pentru cei cu centrale proprii. Noile locuinţe, BRANŞATE cu de-a sila la sistemul centralizat de încălzire!

Veşti TERIBILE în pragul iernii: Impozite MAI MARI pentru cei cu centrale proprii. Noile locuinţe, BRANŞATE cu de-a sila la sistemul centralizat de încălzire!

Un articol de: B1.ro - 05 Noi 2018, 11:09
Veşti TERIBILE în pragul iernii: Impozite MAI MARI pentru cei cu centrale proprii. Noile locuinţe, BRANŞATE cu de-a sila la sistemul centralizat de încălzire! Economic

Una dintre măsurile propuse de Planul privind îmbunătăţirea calităţii aerului din municipiul Braşov îi vizează şi pe deţinătorii de centrale termice de apartament, care sunt considerate un factor de poluare, deoarece contribuie la creşterea emisiilor dioxid de carbon, cât şi la particule în suspensie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, una dintre măsurile care s-ar putea impune pe viitor în conformitate cu recomandările făcute de specialiştii care au realizat acest plan, ar fi aceea de a-i obliga pe dezvoltatorii imobiliari să renunţe la instalarea de centrale de apartament.

Totodată, acesta a mai adăugat faptul că este posibil ca şi impozitele pe locuinţe să crească în cazul celor care au centrale proprii pe gaz, iar cei care folosesc, de exemplu energia electrică, să aibă parte de unele facilităţi.

Reprezentanţii Primăriei recunosc însă că trebuie să îşi îmbunătăţească strategia de convingere a populaţiei pentru a se branşa sau rebranşa la sistem centralizat. „În vederea reducerii poluării, dar şi pentru a creşte eficienţa sistemului centralizat de termoficare se vor continua investiţiile în modernizarea centralelor termice de cvartal şi dotarea acestora cu arzătoare care au emisii reduse. Nu în ultimul rând, o altă măsură recomandată de specialişti pentru a avea un aer mai curat ar fi aceea de a interzice încălzirea cu alţi combustibile în cazul locuinţelor care sunt în zone racordate la reţeaua de gaze natruale, scrie Adevărul.


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Brasov