Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta, despre reducerea TVA din 2016: A fost ultima promisiune făcută de ‪Guvern‬ în programul ‪‎USL‬ din 2012, alături de creșterea salariilor, reducerea CAS. Ne-am ținut de cuvânt

Victor Ponta, despre reducerea TVA din 2016: A fost ultima promisiune făcută de ‪Guvern‬ în programul ‪‎USL‬ din 2012, alături de creșterea salariilor, reducerea CAS. Ne-am ținut de cuvânt

Un articol de: - 03 Sep 2015, 15:16
Victor Ponta, despre reducerea TVA din 2016: A fost ultima promisiune făcută de ‪Guvern‬ în programul ‪‎USL‬ din 2012, alături de creșterea salariilor, reducerea CAS. Ne-am ținut de cuvânt Economic

Noul Cod Fiscal a fost adoptat joi în Camera Deputaților, cu 279 de voturi pentru, 8 împotrivă și 5 abțineri. Proiectul urmează să ajungă iar pe masa președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Premierul Victor Ponta afirmă că noul Cod Fiscal va face ca România să aibă una dintre cele mai mici TVA din UE.

Totodată, șeful Executivului readuce în discuție USL, explicând că reducerea TVA este un proiect al Uniunii pe care PSD a făcut-o până în 2012 cu PNL.

"Vom avea una dintre cele mai mici cote de ‪TVA‬ din Europa! Din punct de vede simbolic, reducerea TVA era ultima mare promisiune făcută de‪# Guvern‬ în programul ‪USL‬ din 2012, alături de creșterea salariilor, reducerea CAS. Așadar, putem spune că ne-am ținut de cuvânt!

Mă bucur foarte mult că a fost adoptat noul Codul ‪Fiscal‬ în forma propusă de ‪Guvern‬. Sunt convins că Președintele îl va promulga și de la 1 ianuarie vom avea unul dintre cele mai moderne coduri din ‪Europa‬, pentru care am muncit foarte mult.

Codul Fiscal reflectă viziunea de relaxare fiscala și de reguli moderne pe care noi o susținem și nu poate fi adoptat în orice context. Acum avem un moment economic și de dezvoltare bun, suntem în al patrulea an în care avem creștere economică și creșteri de încasări la buget!", a scris Ponta pe Facebook.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că Noul Cod Fiscal va aduce o creștere economică de 4%.

Cea mai importantă măsură a Codului este reducerea TVA-ului, de la 1 ianuarie 2016, de la 24% la 20%, și din 2017, până la 19%.
 

Citeşte mai multe despre:   Cod Fiscal,   Victor Ponta,   TVA