Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: După discuțiile cu FMI o să fac un fel de raport tehnic. Trebuie discuții cu toate forțele politice

Victor Ponta: După discuțiile cu FMI o să fac un fel de raport tehnic. Trebuie discuții cu toate forțele politice

Un articol de: - 13 Oct 2015, 14:53
Victor Ponta: După discuțiile cu FMI o să fac un fel de raport tehnic. Trebuie discuții cu toate forțele politice Foto: B1 TV Economic

Premierul Victor Ponta a declarat marți că, în urma întâlnii cu delegația tehnică a Fondului Monetar Internațional, va face un raport tehnic care va fi prezentat coaliției de guvernare, informează Agerpres.

Întrebat când se va ști ce fel de acord va încheia România cu FMI, premierul a declarat:  "La finalul vizitei mă văd și eu cu ei (cu membrii delegației tehnice a FMI - n.r.). O să vin și o să prezint întâi Coaliției un punct de vedere, după care, cu siguranță, trebuie discuții cu toate forțele politice, cu președintele țării și atunci o să se ia o decizie politică. Eu o să fac un fel de raport tehnic, unde suntem, care sunt obiectivele pe viitor și în ce mă privește eu cred că un acord preventiv - să nu împrumutăm absolut niciun dolar -, un acord preventiv cu condițiile care sunt în regiune și în lume întotdeauna e foarte bun, dar nu avem nevoie să luăm vreun ban".

Marți, ministerul Finanțelor Publice începe discuțiile cu reprezentanții FMI cu privire la bugetul de stat pe 2016. Ministrul Eugen Teodorovici a declarat că se va discuta inclusiv posibilitatea încheierii unui nou acord.

"În actualele condiții la nivel internațional, un astfel de acord, mult mai flexibil, poate constitui pentru România un plus", a declarat Teodorovici.

Din 2009 și până în prezent, România a încheiat trei acorduri consecutive de împrumut cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   FMI,   raport,   Coalitie,   ministrul finantelor,   Eugen Teodorovici