Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta, după publicarea datelor INS privind situația economică: Discuțiile despre recesiune au fost doar vorbe de campanie (VIDEO)

Victor Ponta, după publicarea datelor INS privind situația economică: Discuțiile despre recesiune au fost doar vorbe de campanie (VIDEO)

Un articol de: - 14 Noi 2014, 10:47
Victor Ponta, după publicarea datelor INS privind situația economică: Discuțiile despre recesiune au fost doar vorbe de campanie (VIDEO) Foto: B1 TV Economic

Imediat după anunțul Institutului Național de Statistică privind datele referitoare la situaţia economică din trimestul al treilea, premierul Victor Ponta a declarat că INS a confirmat optimismul guvernului și că toate discuțiile recente despre recesiune nu au fost decât ” vorbe de campanie”.

”Este o zi buna pentru România. Datete INS confirmă optimismul nostru. Este adevărat că în ultimele zile s-a vorbit despre dezastru economic și recesiune. Au fost doar vorbe de campanie.
Conform datelor INS, PIB-ul trimestrului al treilea a fost mai mare cu 1,9% comparativ cu trimestrul al doilea din 2014. Eu am spus că în baza datelor noastre și a estimărilor Comisiei Europene urma să avem o creștere de 1%. Mă bucur ca avem o creștere mai mare, aproape dublă, de 1,9%.PIB-ul a crescut și față de anul trecut. S-a vorbit de recesiune. Nu am fost niciodată în recesiune. A fost o estimare, rostogolită politic de oameni care nu se pricep. România nu a fost niciodată în recesiune, nici măcar tehnică. Suntem în 2014 între primele 3 țări din UE la creștere economică.”, a spus premierul.

De asemenea, Victor Ponta a declarat că PIB-ul României îl va depăși pe cel din anul 2008.

”Vom depăși PIB-ul din 2008, anul de maximă expansiune a economiei românești. România este la maximele sale de produs intern brut. Cifra de afaceri din serviciile de piața prestate de intreprinderi a crescut cu 5,9%. Producția industrială a crescut în primele 9 luni cu 8,5 %. Un alt factor care a contribuit la creștere economică a fost creșterea puterii de cumpărare a populației cu 4%.”, a anunțat premierul.

Totodată, Ponta a anunțat că România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova.

”Mai e o veste foarte bună. România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, devansând Rusia. Vreau să reliefez că politicile economice care au constat în păstrarea cotei unice, scăderea contribuțiilor la asigurări sociale se dovedesc un mix de succes.”, a mai precizat prim-ministrul.

Premierul Ponta a declarat miercuri seara, la dezbaterea organizată de B1 TV, că INS va anunţa vineri o creştere economică de peste 1% în trimestrul al treilea şi că în primul trimestru datele au fost recalculate şi economia nu a fost niciodată în recesiune.

„Vineri INS anunţă două lucruri. Eu sunt gata să-mi pun tot prestigiul pe aceste două lucruri. Că avem creştere economică de peste 1%. Şi 2 - că în primul trimestru din acest an s-a recalculat şi n-am fost niciodată în recesiune tehnică”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta: INS a confirmat optimismul guvernului


Citeşte mai multe despre:   INS,   Victor Ponta,   crestere economica,   pib,   recesiune