Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Avem bani pentru reîntregirea salariilor și restituirea pensiilor

Victor Ponta: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Avem bani pentru reîntregirea salariilor și restituirea pensiilor

Un articol de: - 23 Aug 2012, 16:56
Victor Ponta: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară. Avem bani pentru reîntregirea salariilor și restituirea pensiilor Economic

Primul ministru al României, Victor Ponta, a anunțat joi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, care are ca principale obiective reîntregirea salariilor bugetarilor și restituirea pensiilor încasate ilegal. De asemenea, proiectul prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9 % la 2,25 % din PIB.

„Am aprobat rectificarea bugetară pornind de la obligația pe care Guvernul si-a asumat-o, aceea de a păstra tara noastră într-o limită clară de disciplină financiară și de a respecta acordurile și boligațiile pe care România și le-a asumat în relație cu creditorii noștri internaționali. Rectificarea presupune și două obligații fundamentale asumate din prima zi de guvernare: reîntregirea salariilor bugetarilor și restituirea acelor părți din pensii încasate în mod ilegal. Pot să afirm 100% că cele două obligații sunt îndeplinite. Avem bani”, a declarat Ponta.

Potrivit premierului Victor Ponta, cei mai mulți bani vor fi alocați pentru rambursările de pensii și pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap.

De asemenea, 500 milioane lei vor fi alocați pentru plata arieratelor către firme și 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii.

Vor fi acordate subvenții pentru crescătorii de păsări și porci, până la sfârșitul anului, precum și ajutorul pentru circa 558.000 de cultivatori de terenuri, cu suprafețe între 1 și 10 hectare, afectați de secetă, mai informează sursa citată.

Guvernul va asigura totodata 46 milioane lei pentru plata burselor pentru doctoranzi. Ponta a precizat totodata că s-a găsit o solutie și în privința taxei claw-back aplicată producătorilor de medicamente.

„Există și o problemă pe care o consider problema numărul 1 a României, pe care niciun nou guvern nu poate să o mai rezolve, în ceea ce privește o poltiică absolut greșită din anii 2010-2011 referitoare la fondurile europene. Auditurile la nivel național au relevat grave deficiențe în modul în care România a accesat fondurie europene”, a mai spus primul ministru.

Ponta: Am aprobat rectificarea bugetară
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   rectificare bugetara,   pensii