Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: Guvernul nu poate combate singur evaziunea, e nevoie de un sistem sigur pentru a lupta cu această problemă

Victor Ponta: Guvernul nu poate combate singur evaziunea, e nevoie de un sistem sigur pentru a lupta cu această problemă

Un articol de: - 03 Dec 2014, 16:06
Victor Ponta: Guvernul nu poate combate singur evaziunea, e nevoie de un sistem sigur pentru a lupta cu această problemă Foto: B1 TV Economic

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în contextul prezentării unor măsuri împotriva evaziunii fiscale, că Guvernul nu poate combate singur această problemă  și că este nevoie de un sistem sigur pentru a lupta împotriva evaziunii.

”Încasările bugetare arată că se poate combate evaziunea. Cred că trebuie să se lucreze la mentalitate și la ideea ca fiecare cetățean trebuie să își plătească taxele și impozite și nu că cel care nu plătește este un erou. Trebuie lucrat la cauze și la efecte”, a declarat premierul.

Ponta a salutat faptul că a fost făcut un studiu care poate ajuta la identificarea problemelor legate de evaziunea fiscală și a modului în care acestea pot fi rezolvate.

”În ciuda tradiției publice româniești avem un studiu, un punct de vedere bazat pe realități științifice. Studiul răspunde așteptarii care sunt cauzele problemelor, cum le tratăm și la ce ne așteptăm”, a spus premierul.

De asemenea, prim-ministrul a declarat că pentru a lupta cu evaziunea fiscală este nevoie de dialog între mediul public și cel privat, dar și de predictibilitate.

”Dialogul între mediul pubic și privat este esențial pentru a lua o decizie corectă. Este nevoie de predictibilitate. Eu solicit să nu mai luăm măsuri de pe o zi pe alta. Mediul privat are nevoie de timp pentru a se adapta la modificări, fie că e vorba de măsuri tehnice sau de măsuri mari de politică fiscal-bugetară”, a mai spus Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   evaziune fiscală,   studiu,   taxe,   impozit