Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: În luna august 2015 am încasat cu un miliard două sute de milioane de lei mai mult ca în august 2014 (VIDEO)

Victor Ponta: În luna august 2015 am încasat cu un miliard două sute de milioane de lei mai mult ca în august 2014 (VIDEO)

Un articol de: - 01 Sep 2015, 19:01
Victor Ponta: În luna august 2015 am încasat cu un miliard două sute de milioane de lei mai mult ca în august 2014 (VIDEO) Economic

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că în luna august a anului 2015, România a avut încasări mai mari față de august 2014, cu un miliard două sute de milioane de lei.

"Noi continuăm să prezentăm toate datele reale, nu estimări, și pe baza acestora, dacă este posibil, mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din măsurile care sunt amânate un an pot să intre în vigoare, pentru a sprijini mediul de afaceri în creare de locuri de muncă, în taxe mai bine plătite.

Vreau să vă anunț că există realități pe care nimeni nu le poate contesta, care țin de colectare. Pentru că, până la urmă, cei doi piloni ai politicii guvernamentale, pe baza cărora s-a construit și Codul Fiscal sunt: pe de o parte, relaxarea fiscală și pe de altă parte, o administrație fiscală care să combată evaziunea fiscală.

Vreau să vă anunț cum arată luna august 2015, față de august 2014, în condițiile reducerii TVA-ului la 9%, a reducerii taxei pe construcții de la 1,5 la 1%, a creșterii contribuției la pilonul privat de pensii și reducerea CAS cu 5%.

Cu patru măsuri de scădere pentru buget, în luna august 2015 am încasat cu un miliard două sute de milioane de lei mai mult decât în august 2014.

În 2015 pe primele opt luni am încasat 130 de miliarde, venituri administrate de ANAF, față de 120 de miliarde a aceleiași perioade a anului trecut.

Pe primele 8 luni ale anului 2012, ANAF a încasat 110 miliarde de lei, în timp ce în 2015,  a încasat 130 de miliarde de lei, în condițiile în care cel puțin anul acesta avem inflație negativă, adică nu ar trebui să indexăm cu inflație", a spus Ponta.

Victor Ponta a vorbit și despre o reorganizare a ANAF Şeful executivului a spus că Fiscul trebuie să fie de sine stătător, condus de un bord, care va fi numit de Guvern, Parlament şi preşedinte. Tot ANAF îşi înfiinţează un departament special pentru executările silite, iar perioada de rambursare a TVA va fi micşorată de la 45, la 15 zile, a mai anunţat premierul.

”Prin reoorganizarea ANAF ca instituție de sine stătătoare, vreau să mergem pe un model pe care îl folosesc SUA, alte țări europene , de a avea un bord al ANAF numit de către Guvern, Parlament, președinte. ANAF își formează acum un departament special pentru executări silite. Aici nu vorbesc de hotărârile penale, aia e o alta discuție și aceea este agenția care a trecut deja de Parlament, este la Senat daca nu mă înșel, și care se va afla la Ministerul Justitiei, vorbim de executarile silite pentru creanțe fiscale. (...) Dacă am ajuns de la rambursarea TVA de la 180 de zile acum media e de 45 de zile însă prin măsurile pe care le discutăm în continuare și prin restructurarrea ANAF, rambursarea TVA se va face în maxim 15 zile”, a spus premierul. 

Victor Ponta: În luna august 2015 am încasat cu un miliard două sute de milioane de lei mai mult ca în august 2014


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   TVA