Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta, la finalul Consiliului European: „Cred că am reprezentat România cât am putut de bine”. Vezi concluziile reuniunii

Victor Ponta, la finalul Consiliului European: „Cred că am reprezentat România cât am putut de bine”. Vezi concluziile reuniunii

Un articol de: - 29 Iun 2012, 15:09
Victor Ponta, la finalul Consiliului European: „Cred că am reprezentat România cât am putut de bine”. Vezi concluziile reuniunii Economic

Premierul Victor Ponta a prezentat vineri concluziile adoptate cu ocazia Consiliului European. Astfel, acesta a precizat că s-a adoptat pactul de creștere economică și locuri de muncă. De asemenea, s-a stabilit ca fondurile europene neutilizate de România pe un anume proiect pot fi transferate pe un altul, în cazul în care nu vor fi folosite.

„S-a adoptat faimosul pact de creștere economică și locuri de muncă. Aici nu pot să nu constat efectul pozitiv al prezenței lui Francois Hollande. Este un document complex care va trebui analizat și prezentat și publicului românesc. 120 de miliarde euro vor fi afectate în perioada următoare pentru creștere economică”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că România nu va pierde fondurile europene.

„România dacă este capabilă rapid să prezinte proiecte bine elaborate în zone strategice: transporturi, dezvoltare, poate să înceapă deja să beneficieze de projent bonds, de garanții pentru proiecte,  din partea Băncii Europene de Investiții. Nu se iau bani din fondurile europene ale României. Dimpotrivă, s-a trecut în mod expres la posibilitatea de a transfera fonduri în cadrul anvelopei României, de la un program la altul, în așa fel încât eforturile noastre de a recupera întârzieri pot avea rezultate”, a mai spus Ponta.

Primul ministru a mai spus că analiza de țară, prezentată de președintele  CE a remarcat faptul că România își menține toate obligațiille și țintele stabilite cu FMI, Ce și BM.

„Veștile privind păstrarea tuturor ratingurilor de țară sunt vești bune”, a precizat Ponta.

De asemenea, premierul a anunțat că a purtat discuții informale pe tema aderării României la Spațiul Schengen.

„Am avut discuții informale pe tema Schengen și sunt foarte optimist că în toamnă vom avea decizia pe care o așteptăm. Au fost discuții extrem de lungi, tensionate. Cuvântul care a apărut cel mai des în luările de poziție au fost referirile la deciziile și colaborările cu Parlamentul național”, a mai spus Ponta.

Acesta a precizat că va discuta cu Traian Băsescu la întorcerea în România, pentru a-i prezenta cele discutate.

„Rog și solicit Parlamentului, luni sau marți, să mă adresez pentru a prezenta concluziile acestei reuniuni, să luăm măsurile legislative necesare pentru a ne putea pregăti pentru concretizarea bugetului 2014-2020”.


„Îl voi informa pe Traian Băsescu asupra tututor problemelor discutate. Cred că am reprezentat Românai cât am putut de bine”, a mai spus Ponta.

Embed:


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Consiliul European,   crestere economica