Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta, la Transgaz Mediaș: „Independenţa energetică înseamnă independenţă politică”

Victor Ponta, la Transgaz Mediaș: „Independenţa energetică înseamnă independenţă politică”

Un articol de: - 23 Oct 2014, 14:46
Victor Ponta, la Transgaz Mediaș: „Independenţa energetică înseamnă independenţă politică” Foto: gov.ro Economic

Premierul Victor Ponta a participat joi la Transgaz Mediaş, judeţul Sibiu, la evenimentele desfăşurate cu ocazia împlinirii a o sută de ani de transport al gazelor pe teritoriul României, acolo unde a subliniat din nou importanța proiectului de țară privind independența energetică.

Transgazul ca şi Romgazul joacă un rol mai important decât o simplă companie, (...) rol mai mare în ce priveşte viitorul României. (...) Independenţa energetică înseamnă independenţă politică", a afirmat Victor Ponta, potrivit romaniatv.net.

De asemenea, premierul a afirmat că Guvernul nu trebuie să rămână cu pachetul majoritar de 58% din acţiunile companiei, putând să îşi reducă participarea, astfel încât să fie atrași noi investitori privaţi care să permită companiei să se dezvolte.

"Ca acționar majoritar, nu pot decât să vă spun să continuați să fiți o societate care să funcționeze după cele mai înalte standarde de competitivitate, de performanță, să investiți, să vă dezvoltați, să înțelegeți că Europa înseamnă oportunități, dar înseamnă și foarte mare competiție. Vă spun că ne vom comporta ca orice acționar privat și anume: așteptăm performanță, așteptăm profituri dacă se poate, nu ne lăcomim, nu vrem imediat profiturile să le încasăm, atâta timp cât dumneavoastră reinvestiți și în felul ăsta consolidați compania, și nu veți avea niciodată, cum nici nu ați avut până acum, vă garantăm, niciun fel de influență politică și faceți tot ce puteți să scoateți de tot politica din conducerea companiei, e valabil și pentru vecinii de la Romgaz, și începeți să scoateți politica", a spus premierul, potrivit Mediafax.

Guvernul deţine 58,51 la sută din acţiunile Transgaz, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice şi juridice atât din România, cât şi din străinătate.Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Transgaz