Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: Liberalizarea prețului la gaze se face sustenabil până în 2021 (VIDEO)

Victor Ponta: Liberalizarea prețului la gaze se face sustenabil până în 2021 (VIDEO)

Un articol de: - 04 Dec 2014, 14:57
Victor Ponta: Liberalizarea prețului la gaze se face sustenabil până în 2021 (VIDEO) Foto: B1 TV Economic

Premierul Victor Ponta a declarat joi că liberalizarea prețului la gaze se face sustenabil până în 2021, dar și că un calendar stabilit în acest sens trebuie să țină cont de realități.

”Calendarul liberalizării prețului la gaze trebuie să țină cont de realități. Eu cred că e interesul nostru să-i spun românului că liberalizarea prețului la gaze se face sustenabil până în 2021. Guvernul are obligația să obțină un calendar cât mai suportabil pentru români.”, a declarat premierul.

Ponta a vorbit și despre modificarea redevențelor petroliere, afirmând că sistemul de redevențe trebuie stabilit pentru o perioadă de zece ani.

”În 2015 nu se măresc taxe și impozite. Redevența este tot o taxă. Sistemul de redevențe se stabilește pe o perioadă de cel puțin zece ani. Asta înseamnă dialog și consens între forțele politice. Legea privind redevențele se duce în Parlament și trebuie sa fie adoptată în urma discuțiilor între toate forțele politice importante. Orice fel de creștere a redevențelor se bazează pe un studiu pe care Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional ni-l pun la dispoziție pentru discuția în Parlament. Un studiu care să măreasca atractivitatea României pentru investițiile în energie. Sistemul de redevențe trebuie făcut pe cel puțin zece ani, iar asta nu poate fi făcut doar de către un guvern, ci trebuie făcut printr-un consens politic, prin dialog, pentru a se asigura predictibilitatea”, a explicat Victor Ponta.

Victor Ponta: Liberalizarea prețului la gaze se face sustenabil până în 2021


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta