Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Victor Ponta: România ar putea negocia un alt tip de acord cu FMI

Victor Ponta: România ar putea negocia un alt tip de acord cu FMI

Un articol de: - 17 Dec 2014, 17:38
Foto: business24.ro Economic

România ar putea încheia un nou tip de acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) după expirarea actualului program, după modelul Poloniei, țară ce are la dispoziţie o linie de credit flexibilă, care poate fi reînnoită şi pe care o poate accesa în caz de urgenţă, a declarat premierul Victor Ponta.

Dacă vom încheia acordul cu succes, şi eu cred că îl vom încheia, nu vom mai avea nevoie de un nou acord de tip preventiv. Poate vom putea discuta un alt tip de înţelegere. Cred că sunt mai multe feluri de acorduri cu FMI, de exemplu cum e cel al Poloniei”, a spus miercuri Ponta, citat de Reuters.

Acordul stand-by în valoare de 2 miliarde de euro cu FMI expiră în luna septembrie a anului viitor. Autorităţile l-au tratat ca având caracter preventiv, fără să acceseze fonduri până în prezent. Scopul înţelegerii este de a proteja economia românească de eventuale şocuri pe pieţele financiare şi de a ajuta la reducerea costurilor de finanţare.

Acordul, însoţit de un împrumut în valoare tot de 2 miliarde de euro cu Uniunea Europeană, a fost semnat în septembrie anul trecut, fiind al treilea program de creditare pe care România l-a negociat cu partenerii internaţionali din 2009.

Delegaţii ale FMI şi UE sunt aşteptate în Bucureşti în ianuarie pentru cea de a treia evaluare a acordului.

 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   FMI,   Guvern,   imprumut
 
 
 
Loading...